Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Κορονοϊός – Λέσβος: Διασπορά δεκάδων κρουσμάτων από γηροκομείο

Κορονοϊός – Λέσβος: Διασπορά δεκάδων κρουσμάτων από γηροκομείο
ΑΠΕ ΜΠΕ Αρχείο

Συναγερμός στο χωριό Αγία Παρασκευή της κεντρικής Λέσβου. Τα τελευταία 24ωρα έχουν εντοπιστεί 37 κρούσματα κορονοϊού, τα 22 εκ των οποίων προέρχονται από τη «Ζαχάρειο» Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Τα 15 από τα 22 κρούσματα Covid19 στο συγκεκριμένο γηροκομείο της Λέσβου αφορούν τροφίμους του ιδρύματος και επτά εργαζομένους. 

Ας σημειωθεί ότι το σύνολο των ηλικιωμένων φιλοξενούμενων που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό είναι πολύ καλά στην υγεία τους και μόνο τρεις από αυτούς μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο, επειδή είναι πολύ μεγάλης ηλικίας, από το οποίο και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο πολύ σύντομα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της «Ζαχάρειου» Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, Στέφανο Αποστόλου, στο σύνολο των ασθενών του ιδρύματος που ασθένησαν είχε γίνει η πρώτη δόση του εμβολίου και σε κάποιους από αυτούς και η δεύτερη.

«Οι γιατροί αναφέρουν ότι το γεγονός ότι έχουν εμβολιαστεί θα τους βοηθήσει ώστε τα συμπτώματα της ασθένειας να είναι ήπια», καταλήγει ο κ. Αποστόλου.

Την ίδια ώρα στην κοινότητα της Αγίας Παρασκευής των περίπου 1.800 κατοίκων, έχουν εντοπιστεί 15 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού. Το γεγονός προκαλεί ανησυχία αφού σε αυτούς περιλαμβάνονται τρεις εργαζόμενες του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις