Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός: Μαθήτρια στην Ξάνθη διαγνώστηκε θετική! Ειδοποιήθηκαν οι γονείς των συμμαθητών της

κορονοϊός ΗΠΑ

Ο κορονοϊός συνεχίζει τη διασπορά του στην Ξάνθη. Μαθήτρια δημοτικού διαγνώστηκε τυχαία θετική…

Αναστάτωση προκλήθηκε στο 7ο δημοτικό σχολείο Ξάνθης όταν ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι πως μια μαθήτρια η οποία πραγματοποίησε προεγχειρητικό έλεγχο σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το σχολείο θα παραμείνει ανοιχτό, ενώ η τάξη της μαθήτριας κλείνει προληπτικά για να γίνει απολύμανση. Παράλληλα έχουν ενημερωθεί οι γονείς των παιδιών της τάξης που κλείνει να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο.

Κορονοϊός: Ανησυχία στην Ξάνθη για τα κρούσματα

Οι εντατικοί έλεγχοι στην Ξάνθη συνεχίζονται: «Μετά την ανακοίνωση των περιοριστικών μέτρων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης τέθηκε άμεσα σε ισχύ το επιχειρησιακό σχέδιο του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19. Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τον Ερυθρό Σταυρό επιχειρούν καθημερινά με εντατικούς ελέγχους, ήδη έχουν ξεπεράσει τα χίλια (1.000) τεστς στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.   

«Σκοπός της παρέμβασης αυτής είναι να αποτυπωθεί η κατάσταση σε όλους τους Δήμους και Κοινότητες της περιοχής, ώστε σε συνδυασμό με την εντατική ιχνηλάτηση επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να περιοριστεί η συρροή κρουσμάτων που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες. 

Η παρουσία του ΕΟΔΥ στην περιοχή θα είναι συνεχής και οι έλεγχοι θα παραταθούν για όσο διάστημα απαιτηθεί», καταλήγει η ανακοίνωση.

 Πηγή: fonitisxanthis.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις