Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Κορονοϊός: Μεγαλώνει συνεχώς η μαύρη λίστα των θυμάτων στη χώρα! Πέθανε στη Θεσσαλονίκη ακόμα ένας ασθενής

Κορονοϊός: Μεγαλώνει συνεχώς η μαύρη λίστα των θυμάτων στη χώρα! Πέθανε στη Θεσσαλονίκη ακόμα ένας ασθενής

Ο κορονοϊός συνεχίζει να αφήνει πίσω του θύματα. Δύο νέοι θάνατοι από το πρωί στη Θεσσαλονίκη, ανέβασαν ακόμα περισσότερο τον συνολικό αριθμό των θυμάτων…

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων από τον κορoνοϊό. Όπως έγινε γνωστό, δύο ηλικιωμένοι οι οποίοι ήταν τρόφιμοι στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι και βρέθηκαν θετικοί στον ιό, άφησαν την τελευταία τους πνοή.

Πρόκειται για μία 83χρονη, η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και έναν 90χρονο, ο οποίος νοσηλευόταν στο “Παπανικολάου”. Οι δύο ηλικιωμένοι αντιμετώπιζαν υποκείμενα νοσήματα και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, άφησαν την τελευταία τους πνοή.

Οι τρόφιμοι του γηροκομείου στο Ασβεστοχώρι που έφυγαν από τη ζωή λόγω κορωνοϊού ανέρχονται σε 12. Συνολικά η χώρα μας μετρά 251 νεκρούς από τον φονικό ιό. Να σημειωθεί πως θετικοί στον κορονοϊό εντοπίστηκαν 15 ηλικιωμένοι από τους 45 που έμεναν στον οίκο ευγηρίας, ενώ από τον ιό μολύνθηκαν και 7 από τους 30 εργαζόμενους.

Click4more: Κι άλλος θάνατος από κορονοϊό: Πέθανε 83χρονη στο ΑΧΕΠΑ

Χθες, Τετάρτη (26.08.2020) πέντε άνθρωποι κατέληξαν εξαιτίας της ασθένειας που προκαλεί ο κορονοϊός ενώ τα κρούσματα στη χώρα μας ήταν 293, αριθμός που αποτελεί μέχρι σήμερα αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων σε ένα 24ωρο για την Ελλάδα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ήταν 9.280, εκ των οποίων το 55,5% άνδρες. Συνολικά 1.943 εκ των κρουσμάτων θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4.179 (45,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Click4more Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τα 100 κρούσματα στην Αττική – Πάνω από 50 στη Θεσσαλονίκη

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 33. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 10 (30,3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 42,4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 145 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις