Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: Μπάχαλο στην Κοζάνη με διαχείριση κρούσματος! Η λάθος διάγνωση και η μετακίνηση με ταξί

Κορονοϊός: Μπάχαλο στην Κοζάνη με διαχείριση κρούσματος! Η λάθος διάγνωση και η μετακίνηση με ταξί

Ο κορονοϊός συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία και αντιδράσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Ορισμένα στοιχεία προβληματίζουν. Αλαλούμ με τη διαχείριση δύο επιβεβαιωμένων κρουσμάτων προκλήθηκε τις τελευταίες ώρες, κάτι που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε δύο νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα, ένας 70χρονος, ο οποίος δεν ενέπιπτε στον ορισμό του κρούσματος, προσήλθε στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», με συμπτώματα γρίπης.  Ήταν για αρκετή ώρα στο νοσοκομείο έως ότου να διαγνωστεί ότι είναι θετικός στην επιδημία. Τρία άτομα από το προσωπικό που ήρθαν σε επαφή μαζί του, θα μπουν σε καραντίνα, ενώ συνεχίζεται η ιχνηλάτηση. 

Αντίστοιχο περιστατικό συνέβη στην βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κοζάνη. Ένας 53χρονος, προσήλθε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Κέντρο Υγείας της Σιάτιστας, με λοίμωξη του αναπνευστικού. Εισήχθη αρχικά στα απομονωμένα δωμάτια. Όμως μετά από επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, θεωρήθηκε ότι δεν πληροί τα κριτήρια του κρούσματος.

Ο ίδιος, ωστόσο, θέλησε να βεβαιωθεί για το τι έχει. Έτσι, πήρε ταξί και πήγε στο νοσοκομείο της Κοζάνης, όπου και διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. Στο μεταξύ μέχρι να βγει θετικός στη νέα ιογενή επιδημία, νοσηλεύτηκε σε πεντάκλινο θάλαμο. Ηρθε σε επαφή με ασθενείς και προσωπικό του νοσοκομείου.

Ήδη, 15 άτομα, νοσηλευτές και γιατροί, από το νοσοκομείο Κοζάνης βρίσκονται σε καραντίνα.  Στη συνέχεια, ο 53χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» στη Θεσσαλονίκη. Βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση και είναι διασωληνωμένος.

 
Πηγή: Mega

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις