Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Κορονοϊός: Νόσησε στη Φθιώτιδα αλλά είχε δώσει ψεύτικα στοιχεία! Φόβος μετά το αποτέλεσμα του τεστ

κορονοϊός

Ο κορονοϊός δυστυχώς αρχίζει να απλώνεται και στη Φθιώτιδα. Οι Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν ένα νεαρό που διαγνώστηκε θετικός…

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε το πρωί, ο σύζυγος της 56χρονης γυναίκας από την Αμφίκλεια που είχε υποβληθεί σε τεστ μαζί με την κόρη τους, η οποία δε διαπιστώθηκε ότι νοσεί.

Όλοι τους από την πρώτη στιγμή που η μητέρα της οικογενείας διεγνώστηκε θετική στον ιό έχουν μπει σε καραντίνα, όπως επίσης και πέντε ακόμη άτομα σύμφωνα με την ιχνηλάτηση των επαφών της 56χρονης που πραγματοποιήθηκε άμεσα. Και τα πέντε παραπάνω άτομα είναι καλά στην υγεία τους και δεν νοσεί κανένα.

Σύμφωνα με τον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας και τη Δήμαρχο Αθανασία Στιβακτή, που ενημερώνει συνεχώς τους δημότες της για τα αποτελέσματα των επίσημων τεστ και τις ενέργειες που γίνονται για τον έλεγχο της μετάδοσης του ιού, «όσοι κάτοικοι ήρθαν σε επαφή με κάποιο από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να επιδείξουν την αρμόζουσα ψυχραιμία, να εφαρμόσουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Σε περίπτωση που εμφανίσουν οποιοδήποτε σύμπτωμα να απευθυνθούν αμέσως στις δημόσιες δομές υγείας ή στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στην τηλεφωνική γραμμή 24ωρης λειτουργίας 1135».

Ωστόσο ανησυχία υπάρχει για το έτερο κρούσμα που ανακοίνωσε επίσημα την Παρασκευή ο ΕΟΔΥ από την Αμφίκλεια και αφορά 27χρονο Πακιστανό που βρίσκεται για αγροτικές εργασίες στην περιοχή. Όπως και στην περίπτωση του Πακιστανού από τη Νέα Λάμψακο τα ελάχιστα στοιχεία που είχε ο ΕΟΔΥ στη διάθεσή του, προφανώς ήταν ψεύτικα, καθώς δεν υπάρχει κανένας με το συγκεκριμένο όνομα σε ολόκληρο το Δήμο!

Αστυνομία, Δήμος και πολίτες έκαναν φύλλο και φτερό, όλα τα σημεία που συναθροίζονται αλλοδαποί (δεν είναι μόνο Πακιστανοί) χωρίς να εντοπίσουν κάποιον με αυτό το όνομα, ενώ και οι επικεφαλής τους δεν μπορούν να βοηθήσουν. Το πιο πιθανό είναι ότι έχει αναχωρήσει από τη Φθιώτιδα, εκτός και αν έχουν μπερδευτεί για ακόμη μία φορά τα δείγματα και αφορούσε άλλη περιοχή.

Πηγή: lamiareport.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις