Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Κορονοϊός – «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης: Γέμισε η ΜΕΘ – Οριακή έως εκρηκτική η κατάσταση

Κορονοϊός – «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης: Γέμισε η ΜΕΘ – Οριακή έως εκρηκτική η κατάσταση
ΑΠΕ ΜΠΕ

Ο κορονοϊός «αυξάνεται και πληθύνεται…» στη Θεσσαλονίκη. Γεμάτη η ΜΕΘ του «Παπαγεωργίου» με αποτέλεσμα αρκετοί διασωληνωμένοι να μεταφέρονται αλλού.

Όλες οι κλίνες ΜΕΘ του «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης είναι γεμάτες, ενώ ασθενείς με κορονοϊό διασωληνώνονται και διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας όπου υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι, σημειώνει το GRTimes.gr.

Όπως αποκαλύπτει, μιλώντας στον Real Fm 107.1, ο Διευθυντής της Γ’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΑΠΘ στο ΓΝΘ «Παπαγεωργίου», Βασίλης Κώτσης: Όλες οι κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες, ενώ ασθενείς διασωληνώνονται και διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Αυτή τη στιγμή στο «Παπαγεωργίου» πλέον της ΜΕΘ που είναι γεμάτη, σε απλές κλίνες στις τρεις πτέρυγες που προορίζονται για περιστατικά κορονοϊού νοσηλεύονται 70 ασθενείς ηλικίας από 30 ετών και άνω, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι ανεμβολίαστοι.

Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: «Οριακή έως εκρηκτική η κατάσταση»

Αναφερόμενος στις αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών ο κ. Κώτσης είπε ότι τα προβλήματα είναι πιο έντονα στα μικρά νοσοκομεία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αγγίζουν και τα μεγάλα.

«Η κατάσταση είναι οριακή έως εκρηκτική σε ορισμένες περιπτώσεις», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ανέφερε ότι ο ίδιος αύριο (σ.σ. 05.10.2021) αναμένεται να κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου.

Ακόμη ο κ. Κώτσης μίλησε για τον εμβολιασμό των παιδιών και εξήγησε ποια κινδυνεύουν περισσότερο να προσβληθούν από τη μετάλλαξη Δέλτα, ενώ τόνισε την ανάγκη να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού, τα οποία είναι ιδιαιτέρως χαμηλά στη Βόρεια Ελλάδα και προμηνύουν – όπως είπε – έναν δύσκολο Νοέμβριο αν ο ανεμβολίαστος πληθυσμός νοσήσει κάτι που είναι πολύ πιθανό.

Κορονοϊός – Βασίλης Κώτσης για παρελάσεις 

Γι’ αυτό εκτιμά πως οι παρελάσεις πρέπει να γίνουν με «κάποιους περιορισμούς». Για παράδειγμα, όπως είπε, πρέπει να είναι περιορισμένος ο αριθμός των ατόμων που θα συμμετέχουν σε αυτές τις εκδηλώσεις, καθώς «δεν μπορούμε να λειτουργούμε σαν να μην υπάρχει κορονοϊός». Χωρίς μέτρα και τον φετινό Νοέμβριο «θα έχουμε τα ίδια»!

Τέλος, ανακοίνωσε ότι έως τον Νοέμβριο αναμένεται το «πράσινο φως» από τον FDA σε αντιικά χάπια για τη θεραπεία του κορονοϊού.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις