Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Κορονοϊός – Πάτρα: Νοσούν 60 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»

Πάτρα: Γέννησε γυναίκα με κορονοϊό - Καλά στην υγεία τους και εκείνη και το μωρό

Ο κορονοϊός «χτύπησε» τουλάχιστον 60 εργαζόμενους στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας. Αυτό αποκαλύπτεται από τα στοιχεία, που παρουσιάζει το Σωματείο Εργαζομένων «Ο Ιπποκράτης».

Το γεγονός ότι ο κορονοϊός μόλυνε τόσο μεγάλο αριθμό εργαζόμενων στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της αχαϊκής πρωτεύουσας, προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία εντός του ιδρύματος.

Μόνο στην παθολογική κλινική, μέχρι χθες (σ.σ. 07.02.2022) υπήρχαν 11 κρούσματα σε ιατρικό νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό.

Όπως σημειώνει η ΕΡΤ, σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα καταγγέλλει, ότι κινδυνεύει η λειτουργία κλινικών.

Ειδικότερα αναφέρει:

«Βάσει των νέων δεδομένων, που διαθέτουμε πάνω από 60 συνάδελφοί μας νοσούν, αριθμός αρκετά μεγάλος και σταθερός σε αυτά τα επίπεδα, αυτήν την περίοδο.

Η μεγαλύτερη βέβαια επιβάρυνση καταγράφεται στην παθολογική κλινική όπου, μέχρι αυτήν την στιγμή, έχουμε ήδη εννιά κρούσματα κορονοϊού σε συναδέλφους μας και δύο σε ιατρούς.

Δεν ξέρουμε αν βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα διασπορά, εκείνο που μπορούμε ευθαρσώς να πούμε είναι, ότι τα περιστατικά αυτά είναι πάρα πολλά σε μία μόνον κλινική και οι αρμόδιοι θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να το εξετάσουν, να δουν τις αιτίες και να επαναπροσδιορίσουν στην λειτουργία μας».

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, κινδυνεύει η λειτουργία του νοσοκομείου, καθώς αναγκάζεται το προσωπικό να μετακινείται από τη μία κλινική στην άλλη, ενώ και το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ δεν εξασφαλίζει, ότι όσοι επιστρέφουν στη δουλειά, μετά από λίγες μέρες καραντίνα, δεν διασπείρουν τον ιό.

Στο μεταξύ, στο νοσοκομείο «ο Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονται συνολικά 93 ασθενείς με κορονοϊό. 84 βρίσκονται στις κλινικές covid-19 και 9 στη ΜΕΘ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις