Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Κορονοϊός: Σε καραντίνα μια ολόκληρη Μονή στο Άγιος Όρος! Θετικοί τρεις ακόμα μοναχοί

Κορονοϊός: Σε καραντίνα μια ολόκληρη Μονή στο Άγιος Όρος! Θετικοί τρεις ακόμα μοναχοί

Σε καραντίνα η Μονή Ξενοφώντος στο Άγιο Όρος, καθώς εκτός από τον 55χρονο μοναχό που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν και τρεις ακόμα μοναχοί ηλικίας 40 και 55 ετών.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο διευθυντής του κέντρου υγείας του Αγίου Όρους στις Καρυές Κωνσταντίνος Δουκουσλής, οι μοναχοί νοσηλεύονται μέχρι ώρας στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο 
Θεσσαλονίκης, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα μεταφερθούν και εκείνοι στο κέντρο αναφοράς της συμπρωτεύουσα, που έχει οριστεί το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Οι τέσσερις μοναχοί είχαν ταξιδέψει μετά από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα σε Αγγλία και Σκωτία το χρονικό διάστημα από 5 έως 17 Μαρτίου. Μαζί τους ως προσκύνημα μετέφεραν τμήμα του ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στη Μονή Ξενοφώντος.

Κατά την επιστροφή τους από την Μεγάλη Βρετανία, στις 19 Μαρτίου, οι τέσσερις μοναχοί επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής από την Ουρανούπολη και έμειναν σε καραντίνα έξω από την Μονή. Πριν από λίγες ώρες μάλιστα στη Μονή Ξενοφώντος έγινε ειδική απολύμανσης μετά από εντολή του αναπληρωτή Διοικητή του Αγίου Όρους Αρίστου Κασμίρογλου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις