Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Κορονοϊός: Σήμα κινδύνου από τον πρύτανη του ΑΠΘ για το άνοιγμα των σχολείων (video)

Κορονοϊός: Σήμα κινδύνου από τον πρύτανη του ΑΠΘ για το άνοιγμα των σχολείων (video)

Θα ήταν καλό να κρατηθεί για μια βδομάδα η απόφαση για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων λόγω της έξαρσης κρουσμάτων που καταγράφεται σε κάποιες περιοχές της χώρας…

Την άποψη αυτή εξέφρασε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Ο κ. Παπαϊωάννου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διαφορετική επιδημιολογική εικόνα περιοχών της χώρας και πρόσθεσε: «Αν με ρωτούσατε αν μπορούν να ανοίξουν σήμερα τα σχολεία (σ.σ. τα Γυμνάσια και τα Λύκεια) στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, θα σας απαντούσα προφανώς όχι». Και πρόσθεσε: «Αν θα μπορούσε να κρατηθεί (σ.σ. η ειλημμένη απόφαση για άνοιγμα τη Δευτέρα) για μια εβδομάδα θα ήταν καλό». Σημείωσε ωστόσο ότι αυτό θα το αποφασίσουν οι επιδημιολόγοι και τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχουν στα χέρια τους όλα τα στοιχεία.

Πάντως, ο κ. Παπαϊωάννου επισήμανε πως το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων στις 11 Φεβρουαρίου δεν επηρέασε τη γενική εικόνα του ιικού φορτίου. Αναφερόμενος στις τελευταίες μετρήσεις της διεπιστημονικής ομάδας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου για τη συγκέντρωση του γονιδιώματος του SARS-COV-2 στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης ο πρύτανης τόνισε πως η συγκέντρωση είναι σε «πράσινο» επίπεδο.

«Πάμε καλά, όμως δεν εφησυχάζουμε, γιατί η κατάσταση είναι εξαιρετικά ευμετάβλητη», λόγω του καιρού, του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού αλλά και της έξαρσης των κρουσμάτων στις γύρω χώρες και γενικότερα στην Ευρώπη. Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Νίκος Παπαϊωάννου στη Μαρία Σαμολαδά…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις