Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Κορονοϊός: Στοχοποιήθηκε στη Μύκονο και τώρα ξεσπάει! “Η αστυνομία δεν έκανε καλά τη δουλειά της εσκεμμένα”

Η Μύκονος περιμένει τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού. Ο δικηγόρος που πριν από λίγες μέρες βρέθηκε στο επίκεντρο, λύνει τη σιωπή του και προχωράει σε νέες καταγγελίες…

Όχι μόνο δεν ήταν κρούσμα κορονοϊού που έκοβε βόλτες δεξιά και αριστερά στα στενά της Μυκόνου, αλλά ήταν εκείνος που εξαιτίας των καταγγελιών του, βρίσκεται πίσω από τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους που πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου κλιμάκιο της ΓΓΠΠ στα δυο μεγαλύτερα beach bar του νησιού σε Ψαρρού και Παράγκα, όπου έχουν εντοπιστεί μέχρι αυτή την ώρα 13 κρούσματα του φονικού ιού.

Κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση ο δικηγόρος Στέλιος Γκαρίπης, που το πρωί του Σαββάτου πρωταγωνίστησε σε μια απίστευτη ιστορία στοχοποίησης, καθώς μετά από καταγγελία του στο Α.Τ Μυκόνου αναφορικά με τα όσα συνέβαιναν στους χώρους του beach bar “Scorpios” στην Παράγκα, βρέθηκε να του κόβουν οι αστυνομικοί χωρίς αποδείξεις πρόστιμο 5.000 ευρώ με την κατηγορία πως «έσπασε» δήθεν την καραντινα στην οποία είχε τεθεί μετά από πρόσφατο ταξίδι του στην Πορτογαλία.

Με δηλώσεις του, στο newsit.gr τονίζει πως: “Δεν είναι θέμα δικαίωσης, δυστυχώς είναι λυπηρό για τους λίγους να την πληρώνουν οι πολλοί. Είχα καταγγείλει πολλές φορές τα όσα συνέβαιναν, αλλά δυστυχώς κάποιοι έκαναν τους τυφλούς. Τελικά οι φόβοι για νέα κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν και φοβάμαι πως θα είναι μεγάλη η λίστα”.

Click4more: Κορονοϊός: Ερημιές και φόβος σε Nammos και Scorpios! O κορονοϊός και τα κρούσματα άλλαξαν τα πάντα (Βίντεο)

Σύμφωνα με τον γνωστό δικηγόρο της Μυκόνου όλα ξεκίνησαν όταν από το Α.Τ του νησιού προσπάθησαν,  όπως λέει, να τον κατηγορήσουν. Ο Στέλιος Γκαρίπης χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του ξεκίνησε να τηλεφωνεί στους αρμόδιους φορείς, για να αποδείξει πως όχι μόνο δεν έσπασε την καραντίνα, αλλά και πως το όνομά του δεν βρισκόταν σε καμία σχετική καθώς ο ίδιος δεν είχε υποβληθεί ποτέ σε τεστ:

“Ανέφερα τα όσα συμβαίνουν και ευτυχώς η αντίδραση της Πολιτικής Προστασίας ήταν αστραπιαία. Ήρθαν άτομα του ΕΟΔΥ και έκαναν τους έλεγχους. Είχα μιλήσει το Σάββατο το πρωί μαζί τους και την ίδια μέρα το απόγευμα ήρθαν κλιμάκια στο νησί, είδα και τα βανάκια. Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα γι’ αυτό δεν μπορεί η αστυνομία να δρα με αυτό τον τρόπο. Είναι ολοφάνερο πως έψαχναν τρόπο για να μου φορτώσουν κρούσματα και μετά
άντε να έβγαζα άκρη…

Αισθάνομαι δικαιωμένος αλλά στην ουσία όλο αυτό εμένα που προκαλεί θλίψη. Γίνεται μια προσπάθεια από την Πολιτική Προστασία, ο κόσμος έχει κάνει τόσες θυσίες, οι καταστηματάρχες στο σύνολο τους εδώ στη Μύκονο
είναι τύπος και υπογραμμός και είναι εδώ κάποιοι μετρημένοι στα δάχτυλα οι οποίοι με τις πλάτες του αστυνομικού τμήματος, εκθέτουν ένα ολόκληρο σύστημα”.

Τα ίδια άτομα, όπως τονίζει ο κύριος Γκαρίπης, ήταν που τον περασμένο Απρίλιο αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα επιδημιολογικής μελέτης που θα γινόταν στη Μύκονο, με ειδικούς μεταξύ των οποίων και ο Γκίκας Μαγιορκίνης να ανημερώνουν προς εκπαίδευση του προσωπικού, τους καταστηματάρχες αναφορικά με τον ιό.

“Είναι λυπηρό και το θέμα είναι και πόσοι έχουν κολλήσει τώρα. Αυτοί ήταν οι πολέμιοι από την αρχή, διότι όταν εμπνεύστηκα ένα πρόγραμμα επιδημιολογικής μελέτης της Μυκόνου τον περασμένο Απρίλιο, στο οποίο συμμετείχαν ειδικοί γιατροί και ο Γκίκας Μαγιορκίνης, όπου θα έρχονταν εδώ την περίοδο της καραντίνας να ενημερώσουν τους επιχειρηματίες με σκοπό την εκπαίδευση των υπαλλήλων τους, ώστε να προστατευτούν από τον κορονοϊό, αλλά και να μάθουν τρόπους ώστε να μην τον μεταδώσουν όχι μόνο δεν ήθελαν αλλά έκαναν και τα πάντα ώστε να μην εφαρμοστεί”.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις