Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Κορονοϊός: Συγκίνηση για τον μακαριστό μητροπολίτη Λαγκαδά! Μεσίστιες σημαίες για την εξόδιο ακολουθία

Μητροπολίτης Λαγκαδά

Ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης, εκοιμήθη μετά από μάχη που έδωσε με τον κορονοϊό. Η είδηση σκόρπισε θλίψη…

Θλίψη στους κόλπους της Εκκλησίας προκάλεσε η είδηση ότι ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης εκοιμήθη, ύστερα από σύντομη νοσηλεία του στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη, καθώς νόσησε από τον κορονοϊό.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη θα ψαλεί στις 12.00 στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά από τον μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγο, ο οποίος ορίσθηκε και τοποτηρητής της χηρεύουσας Μητρόπολης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό.

Μεσίστιες θα κυματίζουν οι σημαίες στα δημοτικά καταστήματα του δήμου Λαγκαδά. Στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση με θέμα την κοίμηση του μητροπολίτη Ιωάννη, το δημοτικό συμβούλιο Λαγκαδά εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα, στο οποίο επισημαίνεται ότι σήμερα, ημέρα εξοδίου ακολουθίας και ταφής του μακαριστού ιεράρχη, θα είναι ημέρα πένθους και θα παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. .και οι επιχειρήσεις του δήμου. Επίσης, θα αναβληθεί η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που ήταν προγραμματισμένη για αύριο.

Click4more: Πάτρα: Ο κορονοϊός τρύπωσε στην εκκλησία! Νόσησαν ο ιερέας, η παπαδιά και ο νεοκόρος

Η κατάστασή του επιδεινώθηκε, εμφάνισε λοίμωξη του αναπνευστικού Covid-19 και χθες το πρωί (06:36) κατέληξε από καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Ο μακαριστός θα τελούσε ειδική δέηση κατά του κορονοϊού μετά τη σημερινή Θεία Λειτουργία.

Μία ημέρα πριν διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό και νοσηλευτεί, σε ραδιοφωνικό του μήνυμα μιλούσε για την αναγκαιότητα της ατομικής ευθύνης και τους θανάσιμους κινδύνους της άρνησης της πανδημίας. Αν και ήταν από τους ιεράρχες που τηρούσαν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό , αίσθηση προκάλεσε η απουσία μάσκας κατά τη Δοξολογία του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, στις 26 Οκτωβρίου.

Θυμηθείτε τη συνέντευξη που είχε δώσει στον Νίκο Ευαγγελάτο και στην εκπομπή του Mega, Live News…

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις