Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: Έως και 8 ώρες για κρεβάτι σε νοσοκομείο – Ασφυκτική πίεση στις εφημερίες

Κορονοϊός - Θεσσαλονίκη: Έως και 8 ώρες για κρεβάτι σε νοσοκομείο - Ασφυκτική πίεση στις εφημερίες
Φωτογραφία ThessToday.gr

Πολεμικές είναι οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη από τη νέα έξαρση της πανδημίας, με τις εικόνες από την εφημερία στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο να απεικονίζουν την ασφυκτική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μονάδες υγείας.

Πολλοί είναι οι ασθενείς που καταγγέλλουν πως περίμεναν μέχρι και 8 ώρες για να βρεθεί κρεβάτι στα νοσοκομεία, με τη χθεσινή (Τετάρτη 23.11.2021) εφημερία στο Ιπποκράτειο να χαρακτηρίζεται ως μια από τις πιο δύσκολες από την αρχή της πανδημίας.

Σύμφωνα με το ThessToday.gr, υγειονομικές πηγές έκαναν λόγο για «προσέλευση των ασθενών που… θύμιζε ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού» και ανέφεραν τα πολλά παράπονα που ακούστηκαν στα επείγοντα, με τους υπαλλήλους να τονίζουν πως δουλεύουν πέρα από το ανθρώπινο όριο για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των εισαγωγών των περιστατικών COVID.

Σχεδόν 100 οι εισαγωγές χθες

Οι περισσότερες εισαγωγές χθες αφορούσαν COVID περιστατικά και οι εικόνες από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου είναι γροθιά στο στομάχι. Ασθενείς – ως επί το πλέιστον ηλικιωμένοι – είναι στοιβαγμένοι στις αίθουσες αναμονής πάνω σε φορεία, καλυμμένοι με ειδικά νάυλον για το κρύο ενώ μερικοί από αυτούς νοσηλεύονταν… δίπλα σε αυτόματους πωλητές αναψυκτικών. 

Παράλληλα, μέσα σε διάστημα 10 λεπτών, έφτασαν 8 ασθενοφόρα στο νοσοκομείο με ασθενείς COVID, οι οποίοι έπρεπε να εισαχθούν.

«Στην κορύφωση του τρίτου κύματος εισαγόταν περί 100 ασθενείς με κορωνοϊό, χθες εισήχθησαν 94 θετικά κρούσματα κορωνοϊού στο Ιπποκράτειο. Οκτώ βρίσκονται στα χειρουργεία και μεταξύ αυτών προστέθηκαν και ασθενείς από ίδρυμα από τη Θέρμη, εκ των οποίων κάποιοι είναι εμβολιασμένοι και κάποιοι ανεμβολίαστοι», τόνισε στο ThessToday.gr, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, χαρακτηρίζοντας τις εικόνες ως «τραγικές» και «εκτός πραγματικότητας».

Σχετικά με τους ασθενείς που περιμένουν για ώρες στα τακτικά ιατρεία ο κ. Γιαννάκος τόνισε ότι «υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία λόγω έλλειψης προσωπικού και πληθώρας κρουσμάτων. Μπορεί να περιμένει κάποιος πάνω από 7 με οκτώ ώρες», δήλωσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «είναι τραγική η κατάσταση να έχεις ασθενείς με ένα σωληνάκι για ώρες στις αίθουσες αναμονής».

Σε ΜΕΘ δύο ανεμβολίαστες που γέννησαν με καισαρική

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και δύο γυναίκες, οι οποίες δεν είχαν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού και εισήχθησαν καθώς η υγεία τους επιδεινώθηκε από την ώρα που γέννησαν. 

Πρόκειται για μία 26χρονη και μία 28χρονη, οι οποίες υποβλήθηκαν σε καισαρική τομή και αφού γέννησαν, διασωληνώθηκαν σε ΜΕΘ. Η υγεία των βρεφών είναι καλή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις