Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: Τι λένε στο newsit.gr ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου και αρνητής για το κούρεμα χωρίς μάσκα

Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: Τι λένε στο newsit.gr ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου και αρνητής για το κούρεμα χωρίς μάσκα

Το ποσό των 10.000 ευρώ ζητάει από την ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου στη Θεσσαλονίκη, αρνητής της μάσκας και του εμβολίου κατά του κορονοϊού, καθώς η επιχειρηματίας αρνήθηκε να του προσφέρει τις υπηρεσίες του καταστήματος της. Για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό μίλησε στο newsit.gr τόσο η ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου, Ιωάννα Κεσούδη, όσο και ο Φώτης Γιοβαννόπουλος, ο κύριος που κατέθεσε τη μήνυση. 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Φώτης Γιοβαννόπουλος επισκέφτηκε το κομμωτήριο της Ιωάννας Κεσούδη στην Θεσσαλονίκη στις αρχές του καλοκαιριού. Όπως ανέφερε η ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου μπήκε μέσα σε αυτό χωρίς να φοράει προστατευτική μάσκα για την προστασία από τον κορονοϊό. Όταν του ζητήθηκε από το προσωπικό να τη βάλει, τότε ο ίδιος – όπως αναφέρει η ιδιοκτήτρια του καταστήματος – όχι μόνο αρνήθηκε, αλλά ζήτησε να κουρευτεί χωρίς μάσκα.

 

Μιλώντας στο newsit.gr η Ιωάννα Κεσούδη περιγράφει από την πλευρά της πως σημειώθηκε το περιστατικό. «Μπήκε μέσα χωρίς μάσκα, τον παρακαλέσαμε να τη φορέσει εξαιτίας των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού και εκείνος μας απειλούσε ότι θα καλέσει την Αστυνομία. Φώναζε συνέχεια ότι αυτό που του ζητάμε είναι παράνομο και αντισυνταγματικό και απειλούσε όλες τις εργαζόμενες με χρόνια φυλάκισης», λέει η κ. Κεσούδη. «Πέντε χρόνια θα φας εσύ και εσύ άλλα πέντε μας έλεγε», συμπληρώνει. 

«Μείναμε σχεδόν τέσσερις ώρες στο τμήμα»

Συνεχίζοντας η ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου αναφέρεται στο τι ακολούθησε, όταν  κλήθηκε η αστυνομία. ‘«Καλέσαμε και εμείς την Αστυνομία. Ήρθαν μας πήραν και τους δύο με περιπολικά και πήγαμε στο τμήμα στην Τούμπα. Μείναμε σχεδόν τέσσερις ώρες στην Αστυνομία. Εγώ ήθελα να τελειώνουμε και εκείνος φώναζε να γίνει δικαστήριο». 

Σύμφωνα με την κομμώτρια, ο αρνητής μάσκας είχε επισκεφτεί κι άλλη φορά το κομμωτήριο. ‘«Είχε ξανάρθει στο κομμωτήριο. Και πάλι χωρίς μάσκα αλλά τότε μετά από παράκλησή μας, είχε βάλει μία μάσκα υποτυπωδώς. Το περιστατικό έγινε αρχές του καλοκαιριού και η αγωγή μου ήρθε 2 μήνες μετά, τέλος Αυγούστου. Δεν ξέρω πότε θα γίνει και αν θα γίνει δικαστήριο. Όλα είναι στον αέρα. Ο συγκεκριμένος κύριος ζητάει να γίνει δικαστήριο με δικά μου τα δικαστικά έξοδα και να του δώσουμε αποζημίωση 10.000 ευρώ»’, καταλήγει η Ιωάννα Κεσούδη. 

Τι λέει στο newsit.gr o αρνητής της μάσκας

Από την πλευρά του ο Φώτης Γιοβαννόπουλος που πρωταγωνίστησε στο περιστατικό μιλώντας στο newsit.gr, δεν αρνήθηκε ότι εισήλθε στο κατάστημα χωρίς να φοράει την μάσκα του. «Μου αρνήθηκαν να με κουρέψουν γιατί δεν φορούσα μάσκα. Αυτό είναι παράνομο, ρατσιστικό και αντισυνταγματικό. Η ιδιοκτήτρια αρνήθηκε να με εξυπηρετήσει. Προσπάθησε να μου επιβάλει “βασανισμό”», λέει ο Φώτης Γιοβαννόπουλος.  

Στη συνέχεια ο κ. Γιοβαννόπουλος προχώρησε σε μήνυση και αγωγή κατά της κομμώτριας, ζητώντας αποζημίωση 10.000 ευρώ. 

Άγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις