Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κορονοϊός: “Τραγική” η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη! “Θα μετατρέψουμε διαδρόμους σε ΜΕΘ” (video)

Κορονοϊός

Ο Νίκος Καπραβέλος, συντονιστής Διευθυντής Β’ ΜΕΘ Νοσοκομείου «Παπανικολάου», Τομεάρχης Εντατικής Νοσοκομείου, περιγράφει με σοκαριστικά λόγια την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη του κορονοϊου.

Μέχρι το μεσημέρι είχαν αφήσει την τελευταία πνοή τους 20 άνθρωποι από κορονοϊό, στην πλειοψηφία τους νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Βόρειας  Ελλάδας και κυρίως στη Θεσσαλονίκη.

Δεν μπορώ να περιγράψω την τραγικότητα της κατάστασης στη Θεσσαλονίκη

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, ο Νίκος Καπραβέλος, συντονιστής Διευθυντής Β’ ΜΕΘ Νοσοκομείου Παπανικολάου, Τομεάρχης Εντατικής Νοσοκομείου, μίλησε στο LiveNews και στον Νίκο Ευαγγελάτο, για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη.

“Είναι δύσκολο να περιγράψω μια κατάσταση η οποία είναι τραγική και μεταβάλλεται από δευτερόλεπτο σε δευτερόλεπτο. Η ορμή του κύματος της πανδημίας στην Βόρεια Ελλάδα είναι τεράστια.  Δεν προλαβαίνουμε να διαχειριστούμε τα περιστατικά. Συνέχεια μπαίνουν νέες κλίνες εντατικής και αυτές καταλαμβάνονται αμέσως” ανέφερε ο κ. Καπραβέλος.

Ο ίδιος τόνισε ότι μεγάλη διαφορά να περιγράφεις μια τέτοια κατάσταση από το να τη ζεις.

“Δεν μπορεί να γίνει ούτε διακίνηση με τα ήδη νοσηλευόμενα περιστατικά. Το μόνο που μας μένει είναι να μετατρέψουμε δωμάτια, χειρουργικές αίθουσες, διαδρόμους σε μονάδες εντατικής. Και αυτό όμως χωρίς προσωπικό είναι τρομερά δύσκολο. Δεν μπορώ να περιγράψω την τραγικότητα της κατάστασης” τόνισε ο ίδιος.

Click4More: Παρέμβαση εισαγγελέα για το κάλεσμα γιατρών της Θεσσαλονίκης σε… πορεία εν μέσω lockdown!

Ο κ. Καπραβέλος ανέφερε ακόμα ότι υπάρχουν σκέψεις να μεταφερθούν γιατροί από το Παπανικολάου σε άλλα νοσοκομεία για να μπορέσουν να ανοίξουν ΜΕΘ.

“Μαθαίνω ότι για να ανοίξουν μονάδες εντατικής θεραπείας σε άλλα νοσοκομεία συζητούν για μεταφορά γιατρών από το Παπανικολάου. Μου είναι αδιανόητο να πιστέψω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν τέτοιες σκέψεις.  Σε συνθήκες πανικού δεν μπορεί ο κάθε διοικητής να δείχνει το ανάστημα του σε βάρος άλλων. Δεν φοβόμαστε τον θάνατο, τον αντιμετωπίζουμε. Είναι σαν να έχω όπλα χωρίς σφαίρες όταν μου παίρνουν εξειδικευμένο προσωπικό. Είναι σκέψεις σε πανικό και είμαι σίγουρος ότι αυτές οι σκέψεις θα σταματήσουν” κατέληξε ο ίδιος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις