Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Παρέμβαση εισαγγελέα για το κάλεσμα γιατρών της Θεσσαλονίκης σε… πορεία εν μέσω lockdown!

Θεσσαλονίκη αστυνομικοί
ΦΩΤΟ αρχείου Intime

Σάλος έχει προκληθεί από την ανακοίνωση – κάλεσμα της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης. Εκτός από συζητήσεις όμως, προκάλεσε και παρέμβαση από την… Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε από χθες γνωστό, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, καλεί τα μέλη της να διαδηλώσουν στο δρόμο για το Πολυτεχνείο.

«Ναι θα δώσουμε το παρών στην πορεία και καλούμε και τα μέλη μας να το πράξουν. Όπως και τα άλλα σωματεία έτσι κι εμείς είμαστε εργαζόμενοι και έχουμε δικαίωμα να διαδηλώσουμε. Από εκεί και πέρα κάθε σωματείο είναι υπεύθυνο για τα μέτρα προστασίας που θα πάρουν τα μέλη του στην συγκέντρωση” δήλωνε χθες στο Thestival η Πρόεδρος της Ένωσης, Δάφνη Κατσίμπα.

Click4More: Κι όμως! Γιατροί της Θεσσαλονίκης καλούν τους συναδέλφους τους σε… πορεία εν μέσω lockdown!

Αμέσως ακολούθησε μια “βροχή” από αντιδράσεις -και από γιατρούς- οι οποίοι δήλωναν ότι είναι αδιανόητο εν μέσω lockdown, μία Ένωση ΓΙΑΤΡΩΝ να καλεί σε κινητοποιήσεις. 

Η παρέμβαση του Εισαγγελέα

Σύμφωνα με το GRTIMES.gr εντολή για έρευνα, έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, σχετικά με δηλώσεις της προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκης. 

Ο προϊστάμενος ζήτησε από την εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Αικατερίνη Καραγιαννακίδου να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της “διέγερσης σε ανυπακοή”.

Η έρευνα ανατέθηκε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις