Πέμπτη, 2 Μαΐ
20oC Αθήνα

Κορονοϊός: Υπεράριθμοι οι ηλικιωμένοι στο γηροκομείο Λαμίας – Τι απαντούν οι αρχές (video)

Κορονοϊός: Υπεράριθμοι οι ηλικιωμένοι στο γηροκομείο Λαμίας – Τι απαντούν οι αρχές (video)
Intime Αρχείο

Στο γηροκομείο Λαμίας που έχουν νοσήσει με κορονοϊό όλοι οι τρόφιμοι αλλά και πολλοί εργαζόμενοι, αναφέρθηκαν ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Μπακομήτρος.

Για το γηροκομείο Λαμίας ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός τόνισε ότι «έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας». Παράλληλα, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός πως οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται στο γηροκομείο είναι περισσότεροι από όσους προβλέπει η άδεια λειτουργίας του.

«Αυτή είναι μια πραγματικότητα που εμφανίζεται σε αρκετά ιδρύματα της Στερεάς Ελλάδας», συμπλήρωσε ο κ. Σπανός, όπως αναφέρει το tvstar.gr. «Είχε δοθεί προθεσμία να αποκατασταθεί αυτή η υπεραριθμία στο γηροκομείο Λαμίας και να μεταφερθούν αλλού με ασφάλεια και κανόνες», συνέχισε ο περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Κώστας Μπακομήτρος, ανέφερε συγκεκριμένες ημερομηνίες μέσα στις οποίες έγιναν οι κινήσεις των υπηρεσιών τις περιφέρειας Στερεάς.

«Δώσαμε προθεσμία, μικρότερη από αυτή που προβλέπει ο νόμος, για να μειωθούν οι τρόφιμοι του γηροκομείου Λαμίας», δηλώνει και σημειώνει ότι «μετά από έρευνα σε όλα τα ιδρύματα της Στερεάς Ελλάδας δεν υπάρχει ούτε μια θέση κενή».

Καταλήγοντας επεσήμανε ότι το πρόβλημα με τους υπεράριθμους τρόφιμους πρέπει να λυθεί γιατί με τη λήξη της προθεσμίας οι κυρώσεις θα είναι αυστηρές.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις