Τρίτη, 7 Μαΐ
23oC Αθήνα

Κως: Ανακλήθηκε η άδεια για κεραία κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε νηπιαγωγείο

Κως: Ανακλήθηκε η άδεια για κεραία κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε νηπιαγωγείο
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η Κως στο επίκεντρο για μια κεραία κινητής τηλεφωνίας που τοποθετήθηκε 40 μέτρα από νηπιαγωγείο. Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να ξηλωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα…

Ανακλήθηκε η προηγούμενη έγκριση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Επιτροπής στην Κω, με την οποία επέτρεπε την εγκατάσταση για κεραία κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα διώροφου κτηρίου στο κέντρο του Ζηπαρίου, κοντά σε νηπιαγωγείο.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, στο Συμβούλιο δεν είχε γνωστοποιηθεί μέσω του τοπογραφικού ευαίσθητων χρήσεων, η ύπαρξη του 2ου Νηπιαγωγείου Ζηπαρίου, που βρίσκεται σε λιγότερο από 40 μέτρα νοτιοανατολικά από την κεραία.

Οι εκπρόσωποι της επιτροπής πολιτών καλούν τη Πολεοδομία του δήμου και τον ίδιο τον δήμαρχο να προχωρήσουν στο άμεσο ξήλωμα της κεραίας μετά την απόφαση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Πολιτών κύριοι, Μπαλάσας, Παπαποστόλου και Πασσανικολάκης, σε δηλώσεις τους εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη θετική εξέλιξη στο αίτημα τους για απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από το Ζηπάρι, τονίζοντας πως πρόκειται για νίκη σύσσωμης της κοινωνίας του χωριού, ευχαριστώντας τα μέλη της Αρχιτεκτονικής Επιτροπής για τα άμεσα αντανακλαστικά τους.

Με επιστολή τους δε, ζητούν την επανεξέταση αδειοδότησης της δεύτερης κεραίας, που βρίσκεται στην κάτω πλευρά του Ζηπαρίου ώστε να ανακληθεί και να απομακρυνθεί και αυτή η εγκατάσταση καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου, στο 1ο Νηπιαγωγείο, σε διδακτήρια και στο ανοικτό γήπεδο μπάσκετ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις