Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κως: Λύθηκε το μυστήριο των κλοπών σε ΑΤΜ – Καταδικάστηκε ιδιοκτήτης εταιρείας χρηματαποστολών!

Κως: Λύθηκε το μυστήριο των κλοπών σε ΑΤΜ – Καταδικάστηκε ιδιοκτήτης εταιρείας χρηματαποστολών!

Σε ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου ένας κάτοικος της Κω, ηλικίας 46 ετών, που κρίθηκε ένοχος με το ελαφρυντικό του έντιμου πρότερου βίου, για υπεξαίρεση σημαντικών ποσών από ΑΤΜ τραπεζών, κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού τους…

Αθώος κρίθηκε στην ίδια υπόθεση ο 44χρονος αδελφός του, που εργάστηκε στην επιχείρηση. Τα δύο αδέλφια είχαν καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή κάθειρξης 6 ετών, με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα, υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα ο πρώτος ήταν ιδιοκτήτης εταιρείας security και ο δεύτερος, αδελφός του, που ήταν υπάλληλος με αυξημένα καθήκοντα στην ίδια εταιρεία. Το πρωτόδικο δικαστήριο έκρινε αθώο λόγω αμφιβολιών ακόμη έναν υπάλληλο, με καθήκοντα οδηγού, στην ίδια εταιρεία, ηλικίας 31 ετών.

Το χρονικό της υπόθεσης και οι αποκαλύψεις

Είχαν κατηγορηθεί για το ό,τι, στην Κω και σε μη επακριβώς διαπιστωθέντα κατά την ανάκριση χρόνο, πάντως κατά το έτος 2009 και μέχρι τις 6 Ιουνίου 2009, ο πρώτος φέρεται, ενώ είχε συνάψει με εταιρεία security από την 17 Δεκεμβρίου 2003 σύμβαση συνεργασίας, δυνάμει της οποίας ανέλαβε την αποκλειστική αντιπροσώπευση της τελευταίας στην Κω, έχοντας ως καθήκοντα, μεταξύ άλλων, την παραλαβή από τις τράπεζες-πελάτες της μεγάλων χρηματικών ποσών, την ασφαλή μεταφορά, φύλαξη και διαχείριση αυτών στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του ίδιου, καθώς και τον εφοδιασμό και την αποσυμφόρηση μεγάλου αριθμού Α.Τ.Μ. (29 συνολικώς) των πελατών, ιδιοποιήθηκε με τον αδελφό του, φυλασσόμενα στις εγκαταστάσεις του χρηματικά αποθεματικά.

Εφέροντο ότι υπεξαίρεσαν το συνολικό ποσό των 40.350 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα, των 94.850 ευρώ από την Eurobank, των 80.150 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς και συνολικώς το ποσό των 215.870 ευρώ.

Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι ο πρώτος κατηγορούμενος, όταν διενεργήθηκε ο έλεγχος από επιτελείς της εταιρείας αποδέχτηκε να επιστρέψει ποσό ύψους 69.900 ευρώ ενώ ακόμη 1.900 ευρώ βρέθηκαν σε ντουλαπάκι αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσε ο οδηγός τα οποία ομοίως δόθηκαν για την αποκατάσταση του αποθέματος των τραπεζών. Ακόμη 65.000 ευρώ φέρονται να συμψηφίστηκαν μεταξύ της εταιρείας και του πρώτου κατηγορούμενου, ο οποίος τους εκμίσθωσε τις εγκαταστάσεις του στην Κω μετά το σκάνδαλο.

Πηγή: dimokratiki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις