Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Κως: Οι καταθέσεις των μαθητριών «καίνε» τον 35χρονο – Πώς η 13χρονη γλίτωσε τον βιασμό

Κως: Οι καταθέσεις των μαθητριών «καίνε» τον 35χρονο – Πώς η 13χρονη γλίτωσε τον βιασμό

Τις στιγμές τρόμου και αγωνίας που βίωσαν κατά τη διάρκεια πάρτι του Γυμνασίου τους στην Κω – όταν δέχτηκαν τη σεξουαλική επίθεση του 35χρονου άνδρα, ο οποίος μάλιστα αποπειράθηκε να βιάσει τη μια από αυτές – περιγράφουν στις καταθέσεις τους οι τρεις μαθήτριες.

Ο 35χρονος που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος μαθητριών είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές και στο παρελθόν για κλοπή. Μετά την απολογία στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, την απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, την απαγόρευση συναναστροφής του με ανήλικα παιδιά, την προσέγγιση των συγκεκριμένων τριών κοριτσιών, αλλά και την καταβολή εγγύησης του ποσού των 5.000 ευρώ. Αν και ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, ωστόσο οι καταθέσεις των τριών κοριτσιών σοκάρουν.

Η 13χρονη, η οποία γλίτωσε τελευταία στιγμή τον βιασμό, στην κατάθεση της περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τον εφιάλτη που έζησε. Όπως ανέφερε, όλα ξεκίνησαν γύρω στις 23:30 το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, ενώ κάθονταν με μια φίλη της μέσα στο κατάστημα. Ξαφνικά, όπως ανέφερε στους αστυνομικούς αισθάνθηκε κάποιον να θωπεύει τα οπίσθια της και αμέσως έτρεξε να βγει εκτός του καταστήματος.

«Μόλις βγήκα έξω είδα αυτόν τον άνθρωπο να πηδάει από την πρόσοψη του καταστήματος και να έρχεται προς το μέρος μου. Τότε έγω τρόμαξα πάρα πολύ κι άρχισα να τρέχω και αυτός με κυνηγούσε. Με έφτασε, με ακινητοποίησε και με οδήγησε σε ένα αυτοκίνητο χρώματος άσπρου», φέρεται να είπε στην κατάθεση της η 13χρονη.

 

Στη συνέχεια όπως εξομολογήθηκε στους αστυνομικούς, ο 35χρονος την πέταξε στα πίσω καθίσματα του οχήματος κι αφού της έκλεισε το στόμα με το ένα του χέρι με το άλλο ξεκίνησε να τη θωπεύει. «Πριν προλάβει να κάνει κάτι άλλο κατάφερα και του έριξα μια δυνατή κλοτσιά στην κοιλιά του και μόλις έκανε πίσω και βγήκε από το αυτοκίνητο, του πέταξα το κινητό μου στο κεφάλι του. Επειδή πόνεσε κατάφερα να βγω από το αυτοκίνητο, ενώ την ίδια στιγμή τα άλλα παιδιά έρχονταν προς το μέρος μου», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, η 13χρονη.

«Ψάχνεις κάποιον να σε πάει σπίτι;»

Σοκαριστικές είναι όμως και οι καταθέσεις και των άλλων δύο 14χρονων κοριτσιών. Η μια από αυτές ήρθε αντιμέτωπη με τον 35χρονο όταν βγήκε εκτός το μπαρ για να πάρει τηλέφωνο. «Μόλις έκλεισα το τηλέφωνο και πέρασα από μπροστά του μου είπε: “ψάχνεις κάποιον να σε πάει σπίτι; Θέλεις να σε πάω μια βόλτα με το αυτοκίνητο;”. Εγώ τότε φοβήθηκα και κατευθύνθηκα σε κάποια κορίτσια που καθόντουσαν λίγο πιο πέρα, όπου τους ανέφερα το περιστατικό».

Μια ακόμα 14χρονη κατήγγειλε ότι δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από τον 35χρονο την ώρα που βρισκόταν μέσα στο μαγαζί: «Ένιωσα κάποιος να μου πιάνει τα οπίσθια μου. Μόλις γύρισα είδα έναν άγνωστο άνδρα να πηγαίνει προς την έξοδο του καταστήματος. Τότε πήγα στην υπεύθυνη και της ανέφερα το περιστατικό. Έπειτα γύρισα στην παρέα μου και μετά από λίγο το κατάστημα άρχισε να αδειάζει. Μόλις βγήκα είδα της δύο συμμαθήτριες μου να κλαίνε» φέρεται να είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης Γλύκας Ιωάννης και Νικολάου Γεώργιος, λίγο μετά την απαγγελία της ετυμηγορίας της Ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Κω αναφορικά με τον 35χρονο εντολέα τους, ανέφεραν σε δηλώσεις τους τα παρακάτω: «Η απόφαση αποτελεί για μας μια πρώτης τάξης δικαίωση αλλά ταυτόχρονα και οδηγός για την ακροαματική διαδικασία. Ως υπερασπιστές οφείλουμε να αναφέρουμε ότι το τεκμήριο της αθωότητας του κατηγορουμένου κατακρεουργήθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα εξαιτίας προφανώς και της κοινωνικής απαξίας των αποδιδόμενων πράξεων, την οποία καταρχήν αντιλαμβανόμαστε αλλά δεν αποδεχόμαστε. Στον νομικό μας πολιτισμό κυριαρχεί το τεκμήριο αθωότητας και όχι οι θιασώτες του τεκμηρίου ενοχής.

Ευχαριστούμε την ελληνική δικαιοσύνη που δεν επηρεάστηκε και έκρινε βάσει των στοιχείων της δικογραφίας δίνοντας του την ευκαιρία να παραμείνει ελεύθερος. Είναι βέβαιο πως θα την τιμήσει στο ακέραιο μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, όπου εκεί είμαστε πεπεισμένοι ότι θα αποκατασταθεί η τάξη και θα λάμψει η αλήθεια».

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις