Σάββατο, 18 Μαΐ
23oC Αθήνα

Κως: Πού επικεντρώνονται οι έρευνες για την εξαφάνιση της 27χρονης – Συμμετέχουν drone, σκυλί και εθελοντές

Κως: Πού επικεντρώνονται οι έρευνες για την εξαφάνιση της 27χρονης – Συμμετέχουν drone, σκυλί και εθελοντές

Σε μία περιοχή γεμάτη με πηγάδια και ρέματα έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους κλιμάκια της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας, της Ελληνικής ομάδας Διάσωσης από το παράρτημα της Κω και δεκάδες εθελοντές για τον εντοπισμό της 27χρονης Πολωνής, η εξαφάνιση της οποίας έγινε γνωστή χθες (15.6.2023) το βράδυ.

Οι έρευνες για την εξαφάνισή της έχουν ξεκινήσει από την περιοχή, όπου φαίνεται το τελευταίο στίγμα από το κινητό τηλέφωνο της 27χρονης, λίγο μετά τις 23:30 της Δευτέρας (12.06.2023) στην οδό Κιαπόκα, στο χωριό Τιγκάκι της Κω, 5,5 χιλιόμετρα μακριά από την τοποθεσία όπου είχε επικοινωνήσει λίγη ώρα πριν με τον σύντροφο της.

Πρόκειται για μία μεγάλη έκταση που περιλαμβάνει δύο χωριά, το Μαρμάρι και το Τιγκάκι, με τις έρευνες να επικεντρώνονται κυρίως στην περιοχή της Αλυκής που είναι αγροτική περιοχή και έχει πολλά ρέματα και βαθιά πηγάδια, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το έργο των αρχών.

Μάλιστα με την συνδρομή της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής και εθελοντικών ομάδων, γίνεται και χρήση drone. Επιπλέον, ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ερχόμενος από Σάμο ο οποίος είναι εκπαιδευμένος πάνω σε αυτό το αντικείμενο, «χτενίζει» την περιοχή προκειμένου να βρεθεί κάποιο στοιχείο που θα οδηγήσει στον εντοπισμό της νεαρής κοπέλας από την Πολωνία.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο, προκειμένου να ξεκινήσουν τις έρευνες, βρίσκεται ο διοικητής της Πυροσβεστικής Κω, Γρηγόρης Μαυρίδης. Μιλώντας στο newsit.gr, αναφέρει ότι πρόκειται για μία μεγάλη αγροτική έκταση και με τα στοιχεία που έχουν από την αστυνομία ψάχνουν κάθε σπιθαμή της περιοχής.

«Είμαστε από χθες με τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, των εθελοντών και της Ελληνικής Διάσωσης. Έχουμε “σηκώσει” και drone. Έχουμε ήδη ερευνήσει μία μεγάλη περιοχή περίπου 5χλμ. Είναι δύο χωριά που ενώνονται μέσα σε έναν κάμπο, το Μαρμάρι και το Τιγκάκι και υπάρχουν πολλά ρέματα και πηγάδια και τα ψάχνουμε όλα.

Μας έχουν δώσει από την ΕΛ.ΑΣ. τα τελευταία στίγματα από το κινητό της. Έχουμε χωριστεί σε ομάδες, είμαστε συνολικά πέντε άτομα. Είναι και αντιπυρική περίοδος και πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα. Η έρευνα είναι της αστυνομίας ως επί το πλείστον» καταλήγει στο newsit.gr ο διοικητής της Πυροσβεστικής Κω, Γρηγόρης Μαυρίδης.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις