Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Κως: Προσπάθησε να κάψει ζωντανή την πρώην γυναίκα του και τώρα ζητάει να αποφυλακιστεί με το νόμο Παρασκευόπουλου!

Κως: Προσπάθησε να κάψει ζωντανή την πρώην γυναίκα του και τώρα ζητάει να αποφυλακιστεί με το νόμο Παρασκευόπουλου!

Ο δράστης συνελήφθη και καταδικάστηκε. Πλέον προσπαθεί να κερδίσει την ελευθερία του…

Ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω προσέφυγε την 29η Οκτωβρίου 2019 ένας 60χρονος, κατά εντάλματος προσωρινής κράτησης της Ανακρίτριας του νησιού, που εκδόθηκε διότι φέρεται να επιχείρησε να κάψει ζωντανή την πρώην σύντροφό του. Διατείνεται συγκεκριμένα ότι το ένταλμα παραβίασε τη διάταξη του άρθρου 282 παρ. 4 ΚΠΔ, σύμφωνα με την οποία η επιβολή προσωρινής κράτησης απαγορεύεται σε κατηγορουμένους που πάσχουν από αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω, όπως εν προκειμένω ισχύει στην δική του περίπτωση.

Ισχυρίζεται συγκεκριμένα ότι το ένταλμα αυθαίρετα και παράνομα δέχεται ότι το συνολικό ποσοστό αναπηρίας του δεν προέρχεται από μία νόσο, όπως απαιτείται κατά την αληθή έννοια της διάταξης αυτής και την κρατούσα ερμηνεία, αλλά προκύπτει σωρευτικά αφενός μεν εκ της στεφανιαίας νόσου (για την οποία εγχειρίστηκε) αφετέρου δε εκ της νόσου της υποτροπιάζουσας καταθλιπτικής διαταραχής, ενώ στο ίδιο πιστοποιητικό αναφέρεται ρητά διαπιστωθέν ποσοστό αναπηρίας 67% και ότι στο ποσοστό αυτό το 35% οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση.

Διαμαρτύρεται ειδικότερα για το ότι για την εφαρμογή της διάταξης του νόμου Παρασκευόπουλου, από πουθενά δεν απαιτείται το συνολικό ποσοστό αναπηρίας, που αποδεικνύεται από την αντίστοιχη πιστοποίηση του ΚΕΠΑ, να προέρχεται από μια νόσο.

Πηγή: dimokratiki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις