Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Κως: Βίντεο του λιμενικού από την επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στο Αιγαίο

Κως: Βίντεο του λιμενικού από την επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στο Αιγαίο

Οι μετανάστες στάθηκαν τυχεροί αφού το λιμενικό τους εντόπισε και η επιχείρηση διάσωσης που καταγράφηκε σε βίντεο ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η Κως υποδέχτηκε λίγο αργότερα τα 34 άτομα…

Πάνω σε μια ακυβέρνητη λέμβο στο Αιγαίο. Άντρες, γυναίκες και μιικρά παιδιά περνούν ίσως τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής τους. Το λιμενικό φτάνει έγκαιρα και η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώνεται χωρίς να κινδυνεύσει κανείς. Η Κως υποδέχτηκε λίγο αργότερα τους μετανάστες που επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα από τα τουρκικά παράλια. Η διακίνηση μεταναστών συνεχίζεται και τα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται βασανισμένους ανθρώπους συνεχίζουν να θησαυρίζουν.

Η ακυβέρνητη λέμβος εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Φωκά στην Κω. Μεταξύ των μεταναστών περιλαμβάνονται 26 άντρες, τέσσερις γυναίκες, τρία αγόρια και ένα κορίτσι.

Όλοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Κω, ενώ οι τέσσερις ανήλικοι διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κω για παροχή πρώτων βοηθειών, απ’ όπου εξήλθαν. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ η λέμβος βυθίστηκε.

Δείτε παρακάτω το βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις