Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα

Κουτσούμπας: Να μην περάσει αυτό το αντιασφαλιστικό έκτρωμα – ΒΙΝΤΕΟ

φωτό από flashnews
φωτό από flashnews

Το ΚΚΕ συμπαραστέκεται σε όλες τις κινητοποιήσεις κατα του ασφαλιστικού ανέφερε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ φτάνοντας στα Χανιά από όπου ξεκινά την διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη.

Στο αεροδρόμιο Χανίων τον κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, υποδέχτηκαν στελέχη του κόμματος και της Κομμουνιστικής Νεολαίας απο την Κρήτη.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ.Κουτσούμπας είπε πως «αυτό το νομοσχέδιο το ασφαλιστικό, δεν διορθώνεται, δεν φέρνει επιμέρους τροποποιήσεις, δεν θα πρέπει καν να κατατεθεί στη Βουλή, θα πρέπει η κυβέρνηση να το αποσύρει κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή και τους αγώνες των εργαζομένων»

Επιπλέον κάλεσε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, «να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και επιφυλακή» για να αντιμετωπίσουν όπως είπε «τις πιέσεις, τον αποπροσανατολισμό, την τρομοκρατία και τη φοβία που προσπαθούν τα υπόλοιπα αστικά κόμματα και η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση να σπείρουν όσο αναφορά τις μορφές πάλης που χρησιμοποιούν είτε οι εργάτες, είτε οι αγρότες που βρίσκονται στον δρόμο του αγώνα».

Επίσης ερωτώμενος για την ιδιωτικοποίηση και του αεροδρομίου Χανίων απάντησε:

«Η θέση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη: Καμιά ιδιωτικοποίηση και στο αεροδρόμιο των Χανίων και σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Αποτελούν στρατηγικές υποδομές. Με τις ιδιωτικοποιήσεις που γίνονται, και τώρα με την εταιρεία που ήρθε, την Fraport, για να κάνει την αξιολόγηση και τον έλεγχο, είμαστε κάθετα αντίθετοι. Μόνο τα κέρδη τους θέλουν να εξασφαλίσουν αυτοί οι μονοπωλιακοί όμιλοι, οι πολυεθνικές, το μεγάλο κεφάλαιο. Δεν αφορά τα συμφέροντα των εργαζομένων του αεροδρομίου ούτε πολύ περισσότερο τα συμφέροντα του λαού των Χανίων, του λαού όλης της Κρήτης, του λαού της Ελλάδας. Είναι μόνο για το πώς κάποιες εταιρείες με συμβιβασμούς, με παζάρια θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν τα υπερκέρδη τους. Άρα λοιπόν θα πρέπει να αναπτυχθεί αγώνας με όλο το λαό σα γροθιά, εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, εργαζόμενοι στα αεροδρόμια. Ο λαός όλης της χώρας να φτιάξει τη λαϊκή του συμμαχία, έτσι ώστε να γίνει πραγματική κοινωνικοποίηση των στρατηγικών υποδομών και των κλάδων στρατηγικής σημασίας σε όλη τη χώρα και εδώ στην Κρήτη.»

Πηγή: Flashnews

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε