Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Κοζάνη: Απατεώνες έβγαλαν πάνω από 20.000€ παγιδεύοντας κατοίκους της πόλης!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης εξαπατούσε…

συστηματικά ηλικιωμένα κυρίως άτομα, ανακοίνωσε η Αστυνομία. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τριών ατόμων από τη Βουλγαρία (45, 58 και 66 χρονών), καθώς και άλλων δύο αγνώστων στοιχείων (ενός άνδρα και μιας γυναίκας), για σύσταση–συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, από την έρευνα προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό την εξαπάτηση ηλικιωμένων κυρίως ατόμων και χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης, αποκόμιζαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες δρώντας πάντα με την ίδια μεθοδολογία, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με άτομα κυρίως ηλικιωμένα και με το πρόσχημα ότι πρόσωπο του στενού συγγενικού τους περιβάλλοντος έχει εμπλακεί σε θανατηφόρο τροχαίο, ζητούσαν να τους καταβληθούν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να συμβάλουν στην απεμπλοκή του από τις επικείμενες ποινικές διώξεις.

Τα μέλη της οργάνωσης, όπως διαπιστώθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 20 έως και 25 Οκτωβρίου 2015 εξαπάτησαν στην πόλη της Κοζάνης συνολικά τρεις τρεις ανθρώπους και αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους 14. Τα χρηματικά ποσά που απαιτούσαν κυμαίνονταν από 25.000 ευρώ έως και 100.000 ευρώ κατά περίπτωση, ενώ κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά και τιμαλφή αξίας περίπου 22.000 ευρώ. 

Επίσης προέκυψε ότι σε βάρος του 58χρονου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά για κλοπή. Η αστυνομική έρευνα για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης συνεχίζεται, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε