Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κοζάνη: Κανείς δεν μπαίνει, κανείς δεν βγαίνει – Έλεγχοι στις εισόδους, ουρές για rapid test

Κοζάνη: Κανείς δεν μπαίνει, κανείς δεν βγαίνει – Έλεγχοι στις εισόδους, ουρές για rapid test

Σε lockdown από τα ξημερώματα και για 14 μέρες η Κοζάνη, που «ξύπνησε» σε μια νέα πραγματικότητα. Αυστηροί οι έλεγχοι στις εισόδους της πόλης, που μπήκε στην «κατηγορία 4» του χάρτη επιδημιολογικής επιτήρησης μετά τον εντοπισμό 227 κρουσμάτων. Οι πρώτες εικόνες από την έρημη πόλη.

Από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής (16.10.2020) όταν τέθηκε σε ισχύ το τοπικό lockdown στην Κοζάνη, μαζί με τα μέτρα που θα ισχύουν για 14 μέρες, άρχισαν και οι έλεγχοι της αστυνομίας για την απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της περιφερειακής ενότητας.

Περιπολικά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης βρίσκονται σε όλους τις εισόδους-εξόδους κατά μήκος της Εγνατίας Οδού και δεν επιτρέπουν σε κανένα όχημα να βγεί, εκτός εάν οι επιβάτες διαθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που να επιτρέπουν την μετακίνησή τους, όπως λόγοι υγείας ή εργασίας.

Click4more Έρημη πόλη η Κοζάνη την πρώτη μέρα του lockdown: Οι πρώτες εικόνες

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Κοζάνης Σπύρος Διόγκαρης δήλωσε ότι «αναμένονται διευκρινήσεις για το ποιες περιπτώσεις πολιτών επιτρέπεται να μετακινούνται εκτός συνόρων της ΠΕ Κοζάνης, σε νομούς της ίδιας Περιφέρειας η σε άλλους που ανήκουν σε διαφορετική Περιφέρεια».

Αναμένονται ρυθμίσεις και για τους πολίτες που προέρχονται από άλλες περιοχές και καθημερινά μετακινούνται στην ΠΕ Κοζάνης για δουλειά και θα χρειαστεί το απόγευμα να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Επίσης, τον έλεγχο της κυκλοφορίας των οχημάτων στο Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο που συνδέει την Κοζάνη με τους γειτονικούς νομούς έχουν αναλάβει περιπολικά των κατά τόπους αστυνομικών διευθύνσεων Καστοριάς, Γρεβενών και Φλώρινας. Η κίνηση στην Εγνατία Οδό στο τμήμα που διέρχεται από την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης από και προς την Ήπειρο διεξάγεται πάντως απρόσκοπτα.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος των μετακινήσεων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από άλλες γεωγραφικές περιοχές προς τα σχολεία της ΠΕ Κοζάνης ο Περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Μαρδίρης τόνισε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι «προετοιμάζεται ένας κατάλογος εκπαιδευτικών που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία ώστε να χορηγηθούν οι απαραίτητες άδειες για την απρόσκοπτη μετακίνησή τους από και προς την ΠΕ Κοζάνης».

Click4more Νέοι οι περισσότεροι ασθενείς στην Κοζάνη – Πως φτάσαμε στο lockdown

Για τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που θα χρειαστεί να μετακινούνται στα τμήματα εκτός της ΠΕ Κοζάνης ή και αντίστροφα ο Πρύτανης Θεόδωρος Θεοδουλίδης ανέφερε ότι θα χορηγηθούν βεβαιώσεις από την διεύθυνση του ιδρύματος για την απρόσκοπτη μετακίνηση τους.

Από το πρωί, η Κοζάνη είναι έρημη πόλη… Δείτε τις πρώτες εικόνες

Ουρές για rapid test στην Κοζάνη

Οι πολίτες που κυκλοφορούν στην Κοζάνη και όλη την περιφερειακή ενότητα πρέπει να φορούν μάσκες παντού.

Όπως έκαναν και οι δεκάδες πολίτες που βρέθηκαν στο κέντρο της Κοζάνης το μεσημέρι της Παρασκευής (16.10.2020) για να κάνουν rapid test.

Ο κόσμος σχημάτισε ουρές αλλά χωρίς… συνωστισμό και η δημοτική αστυνομία που ήταν εκεί για να τηρήσει τα μέτρα ασφαλείας μάλλον δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά!

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του kozanilife.gr

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και kozanilife.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις