Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κοζάνη: Οι διαρρήκτες έβγαλαν 27.000 ευρώ – Η ίδια συνταγή με το κατσαβίδι σε όλα τα χτυπήματα!

Κοζάνη: Οι διαρρήκτες έβγαλαν 27.000 ευρώ – Η ίδια συνταγή με το κατσαβίδι σε όλα τα χτυπήματα!

Αποκαλύψεις από την αστυνομία, για μια σπείρα που έγινε πονοκέφαλος στην Εορδαία. Τι έκαναν οι δράστες…

Εξιχνιάσθηκε, ύστερα από συστηματική και μεθοδική αστυνομική έρευνα αστυνομικών, πλήθος κλοπών που διαπράχθηκαν σε οικίες , στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Εορδαίας στην Κοζάνη.

Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις Έλληνες. Ένας 27χρονος και δυο 22χρονοι, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, μετά από ενδελεχή έρευνα, κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και αστυνομικές εξακριβώσεις διαπιστώθηκε ότι, οι προαναφερόμενοι, από αρχές Νοεμβρίου του 2018 έως αρχές Μαρτίου του 2019, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία ( modus operandi ) διέπραξαν, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Εορδαίας, συνολικά 10 διαρρήξεις – κλοπές οικιών, εκ των οποίων 6 τετελεσμένες και 4 σε απόπειρα.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης των δραστών εξακριβώθηκε ότι, αφού παραβίαζαν με την χρήση αιχμηρού αντικειμένου (κατσαβίδι) παράθυρα ή μπαλκονόπορτες ή κύριες εισόδους μονοκατοικιών, εισέρχονταν στο εσωτερικό τους, αφαιρώντας τιμαλφή και χρηματικά ποσά.

Η συνολική αξία των κλαπέντων αντικειμένων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 27.000 ευρώ, ενώ από το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας συνεχίζεται η προανάκριση για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Η σχηματισθείσα δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις