Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Κραυγή αγωνίας και πορείες από τους εργαζόμενους στους Δήμους σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Από την πορεία στη Θεσσαλόνίκη - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Από την πορεία στη Θεσσαλόνίκη - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πορεία από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης μέχρι την Καμάρα έκαναν το μεσημέρι εργαζόμενοι στους δήμους του νομού, διαμαρτυρόμενοι για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα των υπαλλήλων.

Νωρίτερα έγινε συνέλευση των εργαζομένων στο δημαρχείο, παρουσία του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη. Την ίδια ώρα γινόταν στη Διεύθυνση Αστυνομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης συνέλευση όλων των δημοτικών αστυνομικών του νομού.

Σε ό,τι αφορά τις επόμενες κινήσεις των εργαζομένων, ο πρόεδρος του σωματείου των υπαλλήλων των ΟΤΑ και των δημοτικών επιχειρήσεων του νομού Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Παπανικολάου, διευκρινίζει ότι θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ. Εφόσον κηρυχθεί νέα 24ωρη απεργία για την Τετάρτη, θα πραγματοποιηθούν νέες κατά τόπους συνελεύσεις των σωματείων.

O Δήμαρχος Θεσσαλονίκης - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στο μεταξύ, στο θέμα της κινητικότητας – διαθεσιμότητας αναφέρθηκε σήμερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου. “Έχω μιλήσει πολλές φορές για την ανάγκη “συμμαζέματος” στο δημόσιο. Δεν μπορούμε, όμως, και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε καμία απόλυση στην Περιφέρεια ή μετακίνηση σε άλλο φορέα. Οι Περιφέρειες σηκώνουν το αναπτυξιακό βάρος της χώρας. Αν μειωθεί το προσωπικό τους θα έχουν τεράστιο πρόβλημα λειτουργίας. Υπάρχουν φορείς της κεντρικής διοίκησης με πλεονάζον προσωπικό. Έχω εμπιστοσύνη ότι το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα τους εντοπίσει” σχολίασε. Διευκρίνισε, ακόμη, πως ο ίδιος έχει προτείνει μετακινήσεις προσωπικού από περιφερειακές ενότητες με πλεονάζον προσωπικό σε άλλες περιφερειακές ενότητες με έλλειψη προσωπικού. Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε ότι ο νόμος θα πρέπει να γίνει πιο ευέλικτος ώστε να επιτρέπονται μετακινήσεις εργαζομένων, εντός, πάντα, των ορίων της Περιφέρειας. Ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι τα παραπάνω ζητήματα θα τεθούν στη συνάντηση των περιφερειαρχών αύριο στην Αθήνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη.

H πορεία των εργαζομένων - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο κύριος Τζιτζικώστας, εξάλλου, ανέφερε ότι δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 2014. “Δεν έχω μάθει να κυνηγώ καρέκλες, αναλαμβάνω αποστολές. Η αποστολή μου στην Περιφέρεια δεν πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε ένα χρόνο από τώρα” σχολίασε.

Κινητοποιήσεις και στην Πάτρα

Λίγο μετά τις 11:00 το πρωί ολοκληρώθηκε η μαζική πορεία των εργαζομένων στο Δήμο της Πάτρας ενάντια στις απολύσεις των σχολικών φυλάκων και των Δημοτικών Αστυνομικών.
Όπως διαβάζουμε στο PatrasTimes, στην κεφαλή της πορείας ήταν οχήματα της Δημοτικής Αστυνομίας, έχοντας θέσει σε λειτουργία τις σειρήνες, ενώ ακολουθούν οι εργαζόμενοι φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στις απολύσεις.

Δείτε το βίντεο του PatrasTimes:

Στις 10:30 σημειώθηκε ένταση μεταξύ συνδικαλιστών, ωστόσο τα πνεύματα ηρέμησαν χάρη στην επέμβαση ψυχραιμοτέρων.
Αφορμή ήταν η προσπάθεια εκπροσώπων των σχολικών φυλάκων να εμφανιστούν ως ανεξάρτητοι από την ΠΟΕ-ΟΤΑ και τον κοινό αγώνα όλων των εργαζομένων.
Η ένταση και οι διαπληκτισμοί ήταν ανάμεσα στον πρόεδρο των σχολικών φυλάκων Ηλία Τσούνα και μελών του σωματείου των εργαζομένων του Δήμου.

Νωρίτερα, αντιπροσωπεία εργαζομένων των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων, είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά
ενώ από νωρίς το πρωί, οι εργαζόμενοι έκαναν κατάληψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο

Διαβάστε ακόμα:

Δεν τα βρήκαν για σχολικούς φύλακες και Δημοτική Αστυνομία

Πιπιλή μαινόμενη! Να απολυθεί ο Μπαλασόπουλος ως κατάπτυστο παράδειγμα ρουσφετολογικής αναρρίχησης

4.200 σε κινητικότητα μέχρι τέλος Ιουλίου – Αιχμές Μητσοτάκη κατά Μανιτάκη: Δε βρήκα ούτε ένα όνομα για την κινητικότητα

Απολύσεις στο Δημόσιο: Δεν είναι μόνο αριθμοί – Έχουν πρόσωπο – ΦΩΤΟ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε