Δευτέρα, 20 Μαΐ
28oC Αθήνα

Κρέστενα: «Σήκωσαν όλο το χρηματοκιβώτιο και εξαφανίστηκαν» λέει το θύμα των ληστών που έκαναν τους αστυνομικούς

Κρέστενα: «Σήκωσαν όλο το χρηματοκιβώτιο και εξαφανίστηκαν» λέει το θύμα των ληστών που έκαναν τους αστυνομικούς

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στα χέρια των ληστών που της συστήθηκαν ως «αστυνομικοί» και εισέβαλαν στο σπίτι της, περιέγραψε η ηλικιωμένη που έπεσε θύμα ληστείας στα Κρέστενα.

Η ηλικιωμένη άνοιξε την πόρτα στους ληστές και εκείνοι της είπαν πως ο σύζυγός της, που έλειπε από το σπίτι, βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα και πρέπει να τους ακολουθήσει.

«Εμένα ο άντρας μου είναι άρρωστος και έχει πάθει εγκεφαλικά. Και μου είπαν ότι τον έχουν στην Ασφάλεια στον Πύργο. Χωρίς μάσκα ήρθαν και με πείσανε με 1.002 αυτά, ότι όντως είναι στην Ασφάλεια και να ανοίξω να με πάρουν να πάω κάτω να τον δω. Και γι’ αυτό πείστηκα», είπε το θύμα της ληστείας στο Live News.

Η ηλικιωμένη πήγε να πάρει τηλέφωνο τον σύζυγό της όμως δεν την άφησαν, της είπαν πως έχει συλληφθεί και ότι έχει κατασχεθεί το κινητό του. Όταν κατάφεραν να μπουν σπίτι της, η γυναίκα κατάλαβε πως δεν ήταν αστυνομικοί.

«Ήμουν όρθια και προσπαθούσα να τους γδάρω, να τους χτυπήσω, να τους κάνω, να τους φτιάξω, με είχανε πιάσει όμως από τα μπράτσα και δεν μπορούσα να σηκώσω τα χέρια μου να φτάσω μέχρι το κεφάλι τους. Μετά φτάσαμε στο κρεβάτι και πήραν μια ζωστήρα του άντρα μου, μια ζώνη, ελαστική μάλιστα, που φοράμε στο παντελόνι και μου έδεσαν τα πόδια λίγο και με την καζάκα την αμάνικη με τα κουμπιά μπροστά, τι λέτε τώρα; Ούτε όπλα είχαν, ούτε τίποτα. Με χτυπάγανε στο κρεβάτι γιατί φώναζα, με το μαξιλάρι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τη βασάνισαν

Αφού πρώτα την βασάνισαν, την ρώταγαν επανειλημμένα πού κρύβει το χρηματοκιβώτιο, χωρίς ποτέ η ίδια να αναφέρει ότι υπάρχει.

«Εγώ το είχα καλύψει με ένα ύφασμα, δεν ήταν ελεύθερο καθαρό. Έπρεπε να ψάξει εκεί που ήταν. Ήρθε μιλημένο. Όλο το χρηματοκιβώτιο το πήρανε. Δεν ξέρω να το ανοίξω, μόνο ο άντρας μου το άνοιγε».

Οι δράστες ήταν αδίστακτοι και αποφασισμένοι καθώς δεν υπολόγισαν ούτε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, το οποίο βρίσκεται στα 20-30 μέτρα από το σπίτι του ζευγαριού.

Σήκωσαν όλο το χρηματοκιβώτιο και εξαφανίστηκαν. Μέσα σε αυτό υπήρχαν χρυσαφικά και συνολικά 100.000 ευρώ.

«Μια περιουσία, για να την βγάλεις αυτή την περιουσία, φεύγαμε από τα Κρέστενα και ερχόμασταν στην Αθήνα, σε δημοπρασίες, σε νομίσματα, σε τούτο, έτρεχε στα μαγαζιά, έτρεχε στους παλαιοπώληδες και που δεν τρέχαμε για να τα μαζέψουμε. Κανένας δεν ξέρει τι έχω περάσει. Από τις πολλές φωνές, έχει γίνει αυτή η φωνή μου. Με πονάει όλο μου το σώμα, δεν με χτυπήσαν να έχω μώλωπες να πάω στο νοσοκομείο αλλά έχω πόνους», περιέγραψε.

Η ηλικιωμένη μαζί με τον σύζυγό της πήγαν και κατέθεσαν, με τη σήμανση να φτάνει στο σπίτι για να μαζέψει στοιχεία και να βρεθεί στα ίχνη των δραστών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις