Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κρήτη: Αγωνία για τον αγνοούμενο κτηνοτρόφο – “Έτσι χάθηκε από το οπτικό μας πεδίο”!

Κρήτη: Αγωνία για τον αγνοούμενο κτηνοτρόφο – “Έτσι χάθηκε από το οπτικό μας πεδίο”!

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τον αγνοούμενο κτηνοτρόφο, πατέρα πέντε παιδιών, στην Κρήτη.
Τι κατέθεσε η γυναίκα του στις Αρχές. Η τελευταία κίνηση του 61χρονου πάνω στην καρότσα αγροτικού.
Αποκλεισμένα χωριά και κατεστραμμένα γεφύρια συνθέτουν το σκηνικό της καταστροφής.
Έπεσαν 300 χιλιοστά βροχής στα Χανιά έως το απόγευμα της Δευτέρας. Η εντολή Τσίπρα.

Για μια ευχάριστη είδηση προσεύχονται η γυναίκα, τα πέντε παιδιά και οι φίλοι του αγνοούμενου κτηνοτρόφου στην Κρήτη, με τις έρευνες να συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Όπως είπε στο newsit.gr, ο δήμαρχος Αποκωρόνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο άτυχος άντρας παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, του ποταμού Βατουδιάρη στα Χανιά, πολύ κοντά στη γυναίκα του.

“Η γυναίκα του ήταν μαζί με ακόμα ένα άτομο που τον έβλεπε αλλά ήταν αδύνατον να βοηθήσει. Ο 61χρονος ανέβηκε στην καρότσα φορτηγού και κρατούσε την ομπρέλα του. Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου παρασύρθηκε και χάθηκε από το οπτικό πεδίο του συγχωριανού του” λέει ο κύριος Κουκιανάκης.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν συνολικά 60 πυροσβέστες, ενώ από την Αθήνα έφθασαν χθες εξειδικευμένοι δύτες της ΕΜΑΚ που συμμετέχουν στην αγωνιώδη αναζήτηση. Οι έρευνες συνεχίζονται και με πλωτά μέσα που διατέθηκαν από το Λιμενικό Σώμα, ενώ καθοριστικής σημασίας θεωρείται η πτήση drones που είχαν αξιοποιηθεί και στην πρόσφατη επιχείρηση στον Γεροπόταμο στη Μεσσαρά.

Η Κρήτη μετράει τις πληγές της

Τις πρώτες πρωινές ώρες ολοκληρώθηκε η κλειστή ευρεία σύσκεψη του έκτακτου Συντονιστικού Οργάνου στα Χανιά για τη διαχείριση της κρίσης που προκάλεσε στη Δυτική Κρήτη η καταστρεπτική κακοκαιρία.

Η σύσκεψη έγινε παρουσία του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη που έφτασε χθες το βράδυ στα Χανιά, προερχόμενος από το Ηράκλειο όπου προσγειώθηκε το super puma που τον μετέφερε.

Όπως αποφασίστηκε στη διάρκεια της σύσκεψης με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων θα εγκατασταθούν εντός της ημέρας δύο επιχειρησιακές γέφυρες του στρατού προκειμένου να αποκατασταθεί η σύνδεση των αποκομμένων περιοχών για την άρση του αποκλεισμού των κατοίκων αλλά και για τη διέλευση συνεργείων και κλιμακίων που έχουν αναλάβει την αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής σε Χανιά και Ρέθυμνο

Η Κρήτη και οι κάτοικοί της παρακολουθούν συγκλονισμένοι την κακοκαιρία «Ωκεανίς» να καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά της. Λίγες ώρες αφού κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος η ιστορική γέφυρα του Κερίτη, στα Χανιά, ακολούθησε η γέφυρα στις Βουκολιές που επίσης κατέρρευσε από την κακοκαιρία, αλλά και η γέφυρα του Πλατανιά στην Παλιά Εθνική Οδό στο «Πορτοκάλι»!

Σοκ κατέρευσε η γεφυρα του Κέριτη

Η ιστορική γέφυρα του Κέριτη 111 ετών αποτελεί πλέον παρελθόν κατερευσε σε ζωντανή σύνδεση

Gepostet von Νέα Τηλεόραση Κρήτης Neatv Gr am Montag, 25. Februar 2019

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το flashnews.gr ο νομός Χανίων έχει κοπεί στα δύο με τον Πλατανιά, την Κίσσσαμο και το Σέλινο να έχουν σχεδόν αποκλειστεί. Πέντε γέφυρες έχουν καταρρεύσει στο δήμο Πλατανιά!

Κατάρρευση γέφυρας και εκκενώσεις σπιτιών στο Ρέθυμνο

Και στο Ρέθυμνο όμως η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Αργά το βράδυ της Δευτέρας, όταν η κακοκαιρία κινήθηκε ανατολικά, κατέρρευσε γέφυρα έξω από σχολείο, ενώ δόθηκε εντολή να εκκενωθούν προληπτικά σπίτια στην περιοχή και 44 άνθρωποι αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα αλλού!

Στο Ρέθυμνο, τα σημαντικότερα προβλήματα καταγράφηκαν στους δήμους Ρεθύμνου, Μυλοποτάμου και Αμαρίου. Αργά το βράδυ έγινε γνωστό ότι κατέρρευσε μερικώς η γέφυρα του Σταυρωμένου, που συνδέει την παλιά με τη νέα εθνική οδό. Η συγκεκριμένη γέφυρα βρίσκεται έξω από γυμνάσιο και λύκειο της περιοχής και καθημερινά περνούν από εκεί εκατοντάδες μαθητές.

Στον δήμο Ρεθύμνου έγιναν οι προληπτικές εκκενώσεις σπιτιών στην περιοχή Πλατανιά Τσεσμές, καθώς ο ποταμός Πλατανιάς φούσκωσε επικίνδυνα και υπήρξαν φόβοι πως αν υπερχείλιζε θα έμπαινε στα σπίτια.

Η εκκένωση έγινε με εντολή της Πυροσβεστικής σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου. Συνολικά 44 άνθρωποι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και πέρασαν τη νύχτα σε ένα από τα ΚΑΠΗ του δήμου αλλά και σε ξενοδοχεία της περιοχής.

Κατολισθήσεις στον ΒΟΑΚ

Σοβαρά προβλήματα από τις κατολισθήσεις σημειώθηκαν και στον ΒΟΑΚ, από τις συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις. Οι κατολισθήσεις σημειώθηκαν στην εθνική οδό στο ύψος των Σισών όπου μέρος του βουνού υποχώρησε και βρέθηκε στο δρόμο.

Οι εικόνες από το σημείο είναι χαρακτηριστικές…

Κλειστά σχολεία και σήμερα στην Κρήτη

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε πολλές περιοχές της Δυτικής Κρήτης λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, το κουδούνι δεν θα χτυπήσει για τα σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης στον Δήμο Χανίων, συμπεριλαμβανομένων και των βρεφονηπιακών σταθμών. Επίσης, με απόφαση της δημοτικής αρχής κλειστά θα είναι και τα σχολεία του Δήμου Πλατανιά.

Κλειστά θα παραμείνουν και όλα τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο.

Με πληροφορίες από flashnews.gr, zarpanews.gr, cretapost.gr, neakriti.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις