Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κρήτη: Αγωνία και φόβοι για λουκέτα στην εστίαση – «Δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα»

Κρήτη: Αγωνία και φόβοι για λουκέτα στην εστίαση – «Δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα»

Σε απόγνωση βρίσκονται οι επιχειρηματίες που ασχολούνται με την εστίαση και στο Ηράκλειο καθώς όλους αυτούς τους μήνες παραμένουν κλειστοί και δεν υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο μήνυμα για άνοιγμα…

Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση την οποία βιώνουν όλοι οι επιχειρηματίες του κλάδου η πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης νομού Ηρακλείου, Μαρία Αντωνακάκη.

«Μας έχουν σε μία αναμονή και σε μία αγωνία γιατί δεν μας έχουν ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με την εστίαση. Δεν έχουμε ούτε ένα χρονοδιάγραμμα. Δεδομένου ότι πήγε πίσω το λιανεμπόριο εμείς θα καθυστερήσουμε ακόμα πιο πολύ. Εκτός τώρα αν για λόγους οικονομικούς, αναγκαστούν να μας ανοίξουν με πολύ συγκεκριμένα μέτρα και περιορισμούς», επεσήμανε σχετικά στο cretapost.gr η κ. Αντωνακάκη ενώ παράλληλα εκτιμά πως το άνοιγμα τοποθετείτει γύρω στο Πάσχα.

Μάλιστα, ακόμα κι όταν ανοίξουν οι επιχειρήσεις αναμένεται να υπάρξουν αρκετά «λουκέτα» στην εστίαση εξαιτίας των συσσωρευμένων χρεών. «Θα είναι αρκετά τα λουκέτα που θα δούμε. Πολλοί συνάδελφοι προτιμούν να κλείσουν διότι έχουν ήδη υπερχρεωθεί και δεν είναι βίωσιμοι. Βέβαια εκτός αυτού θα έχουμε πολλά λουκέτα και μετά το άνοιγμα γιατί πολλοί είναι εκείνοι που δεν θα μπορούν να αντέξουν το βάρος των συσσωρευμένων χρεών όλων αυτών των μηνών», ανέφερε σχετικά η κ. Αντωνακάκη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις