Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Κρήτη: Ακόμα μαζεύουν τα «σπασμένα» της προηγούμενης κακοκαιρίας ενώ έρχεται η επόμενη

Κρήτη: Ακόμα μαζεύουν τα «σπασμένα» της προηγούμενης κακοκαιρίας ενώ έρχεται η επόμενη
ΦΩΤΟ CRETAPOST

Μπορεί να κοντεύουν 20 μέρες από τη φονική κακοκαιρία που στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους και προκάλεσε καταστροφές στην Αγία Πελαγία, ωστόσο ακόμα δύτες επιχειρούν να απομακρύνουν οχήματα, καρέκλες, τραπέζια και κάδους απορριμάτων…

Πρόκειται για ένα δύσκολο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη από την επόμενη μέρα της φονικής κακοκαιρίας και που αναμένεται να διαρκέσει για μεγάλο ακόμα χρονικό διάστημα καθώς ο βυθός, ακόμα και σε βάθος 20 μέτρων, είναι γεμάτος με αντικείμενα όπως βλέπετε στις εικόνες του CretaPost.

Μεγάλες καταστροφές από την φονική κακοκαιρία του Οκτωβρίου είχε υποστεί και η Λυγαριά. Η κεντρική παραλία αλλά και οι επιχειρήσεις έχουν τεράστιες ζημιές που ακόμα και τώρα, δεν έχουν επουλωθεί διορθωθεί. Η παραλία έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο με καλάμια, μπάζα και κατεστραμμένα αυτοκίνητα.

Μάλιστα οι κάτοικοι στη Λυγαριά λένε ότι έχουν «ξεχαστεί» από τους αρμόδιους φορείς καθώς στο επίκεντρο βρίσκεται η Αγία Πελαγία.

Υπό το φόβο πλημμυρικών φαινομένων κάτοικοι και φορείς είναι πάντως σε επιφυλακή. Προσπαθούν να προστατεύσουν με κάθε τρόπο τις περιουσίες τους ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται προσωπικό και εξοπλισμός του Δήμου.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις