Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κρήτη: Αναβιώνει η απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη! Στο εδώλιο ξανά οι 12 κατηγορούμενοι

Κρήτη: Αναβιώνει η απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη! Στο εδώλιο ξανά οι 12 κατηγορούμενοι

Δικάζονται σήμερα σε δεύτερο βαθμό οι 12 κατηγορούμενοι για την απαγωγή του Ηρακλειώτη επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη. Η δίκη διεξάγεται στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, αναμένεται να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου προκειμένου να διερευνηθεί ο ρόλος τεσσάρων ακόμα ατόμων στην υπόθεση. Στο δικαστήριο βρίσκεται και ο επιχειρηματίας αλλά και μέλη της οικογένειας του.

Λίγο μετά τις 10.30 στο εδώλιο κάθισαν όλοι οι κατηγορούμενοι (και οι 10 που είναι στην φυλακή αλλά και οι δυο καταδικασθέντες που τους είχε δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση). Η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικούς μήνες είχε δημοσιευτεί το σκεπτικό της απόφασης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου. Μεταξύ άλλων, στο σκεπτικό αναφερόταν ότι επρόκειτο για «ένα αριστοτεχνικά οργανωμένο σχέδιο απαγωγής, που παραπέμπει σε επαγγελματίες δράστες». «Σημειωτέον ότι σε ένα από τα καμένα αυτοκίνητα βρέθηκαν χάλκινες πλακέτες, οι οποίες καταδεικνύουν την κατοχή και χρήση ασυρμάτου μέσου επικοινωνίας μεταξύ των δραστών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις