Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κρήτη: Άνοιξαν οι ουρανοί σε Ηράκλειο και Λασίθι – Νερό με το τουλούμι λόγω “Μίνωα” [vid]

Κρήτη: Άνοιξαν οι ουρανοί σε Ηράκλειο και Λασίθι – Νερό με το τουλούμι λόγω “Μίνωα” [vid]

Η κακοκαιρία χτυπάει και την Κρήτη, με δρόμους να μετρατρέπονται σε ποτάμια. Στην περιοχή των Βασιλειών έριξε μέχρι και χαλάζι…

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων επαληθεύτηκαν και το μεσημέρι άνοιξαν οι ουρανοί στο Ηράκλειο και σε άλλες περιοχές στην Κρήτη. Έτσι αν και οι περισσότεροι ήταν επιφυλακτικοί σχετικά με τις προβλέψεις για την έλευση του «Μίνωα» – όπως «βαφτίστηκε» από τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το νέο κύμα κακοκαιρίας, δεν έπεσαν έξω.

Σε Βιάννο, Οροπέδιο Λασιθίου, αλλά και στα νότια νωρίτερα, έπεσε πολλή βροχή στη διψασμένη το τελευταίο διάστημα Κρητική γη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή των Βασιλειών έριξε μέχρι και χαλάζι!

Το πέρασμα της κακοκαιρίας στην Χαλκιδική

Με έντονα καιρικά φαινόμενα έκανε από χθες (15-06-2018) την εμφάνισή του στη Χαλκιδική το κύμα κακοκαιρίας, με βροχή και χαλάζι. Στην περιοχή της νότιας Καλαμαριάς και ιδιαίτερα στον Άγιο Παύλο και στο Λάκκωμα, όπου υπάρχουν χιλιάδες στρέμματα αμπελώνων, ήταν τόσο έντονη η χαλαζόπτωση που προξένησε μεγάλες καταστροφές στα σταφύλια.

«Να παλεύεις, να προσπαθείς, να αγωνιάς και στο τέλος να καταστρέφονται όλα από το χαλάζι» λένε απογοητευμένοι οι παραγωγοί του Αγίου Παύλου. Κάποιοι που έμαθαν για τα τερτίπια του καιρού πρόλαβαν και σκέπασαν ορισμένες καλλιέργειες και σώθηκαν από το δυνατό χαλάζι.

Πηγή: cretalive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις