Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κρήτη: Απολογούνται οι «ληστές με τα καλάσνικοφ» – Το «χτύπημα» σε γνωστό ξενοδοχείο και ο μοιραίος τραυματισμός

Κρήτη: Απολογούνται οι «ληστές με τα καλάσνικοφ» – Το «χτύπημα» σε γνωστό ξενοδοχείο και ο μοιραίος τραυματισμός

Με τις απολογίες των κατηγορουμένων συνεχίζεται σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης η εκδίκαση της υπόθεσης για τις ληστείες που είχε διαπράξει από το 2012 έως το 2015 η λεγόμενη σπείρα των «ληστών με τα καλάσνικοφ».

Οι τρεις συνολικά εμπλεκόμενοι στη σπείρα το παραπάνω χρονικό διάστημα κατηγορούνται ότι είχαν διαπράξει σειρά ληστειών «χτυπώντας» ως επί το πλείστον κοσμηματοπωλεία, με κυριότερη εκείνη που είχε λάβει χώρα τον Ιούνιο του 2015 στο χρυσοχοείο του ξενοδοχείου Creta Maris στη Χερσόνησο.

Η δίκη, που πραγματοποιείται σε δεύτερο βαθμό, ξεκίνησε την προηγούμενη βδομάδα με καταθέσεις μαρτύρων και στο εδώλιο κάθονται οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι – ένας 36χρονος από την Αρμενία και ένας 32χρονος Κρητικός – καθώς και μία αλλοδαπή που κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία.

Μπροστά από τους δικαστές πέρασαν επιχειρηματίες θύματα της δράσης των κατηγορουμένων, καθώς και αστυνομικοί που είχαν λάβει μέρος στην επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών έξω από το πολυτελές ξενοδοχείο.

Σε κώμα παραμένει ο ένας

Υπενθυμίζεται πως ο τρίτος από τους κατηγορούμενους, Κρητικής καταγωγής, είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών μεταξύ των ληστών με τα καλάσνικοφ και των αστυνομικών με αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα, κατάσταση στην οποία εξακολουθεί να βρίσκεται ακόμη και σήμερα, γεγονός που έχει οδηγήσει στην αναστολή της ποινικής διαδικασίας σε βάρος του.

Πηγή: cretapost

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις