Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Κρήτη: Αυτή είναι η γυναίκα που κρεμόταν στο χείλος του γκρεμού χωρίς να το γνωρίζει [vids]

ΦΩΤΟ από το neakriti.gr
ΦΩΤΟ από το neakriti.gr

Μια ιστορία βγαλμένη από κινηματογραφική ταινία με εικόνες που καθηλώνουν. Η γυναίκα μιλούσε στο κινητό της τηλέφωνο και το αυτοκίνητό της κρεμόταν σε γκρεμό…

Αν και ταλαιπωρημένη, η 77χρονη Κυριακούλα Σγουρού μιλά για την περιπέτειά της. Η αγνοούμενη γυναίκα σώθηκε κυριολεκτικά από θαύμα όπως μαρτυρούν οι περιγραφές. Δεκατρείς ώρες μετά την εξαφάνισή της αστυνομικοί του ΤΑΕ Λασιθίου έμειναν άφωνοι όταν αντίκρισαν από μακριά το αυτοκίνητο της κυριολεκτικά γαντζωμένο στο χείλος του γκρεμού, χωρίς να γνωρίζουν αν είχε μείνει μέσα σε αυτό όπως της έλεγαν οι διασώστες όση ώρα διατηρούσαν επικοινωνία μαζί της μέσω κινητού.

Η 77χρονη έχασε το δρόμο της και συνέχισε να κινείται σε χωματόδρομο μέχρι τι στιγμή που η μια ρόδα του αυτοκινήτου βρέθηκε στο κενό και ένα δέντρο ανέκοψε την πορεία του ΙΧ, ώστε να μην πέσει σε χαράδρα. Μέσα στο πυκνό σκοτάδι η κ. Κυριακή δεν αντιλήφθηκε το μέγεθος του κινδύνου όταν ενημέρωσε τα παιδιά της μέσω κινητού πως έχασε το δρόμο της επιστροφής. Πυροσβέστες και άνδρες της Ομάδας Διάσωσης επικοινωνούσαν μαζί της το βράδυ δίνοντας της οδηγίες ώστε να αναβοσβήνει τα φώτα του αυτοκινήτου και να χρησιμοποιεί την κόρνα τακτικά ώστε να εντοπίσουν το σημείο στο οποίο βρισκόταν.

Η ίδια έβλεπε τους φάρους των οχημάτων που χρησιμοποιούσαν οι διασώστες, αλλά δεν μπορούσε να τους κατευθύνει. Η αγωνία για την τύχη της μεγάλωσε όταν τόσο η μπαταρία του κινητού, όσο και τα του αυτοκινήτου αποφορτίστηκαν πλήρως. Λίγο μετά τις 11.00 χθες το πρωί οι κόποι των διασωστών έπιασαν τόπο με αστυνομικούς του ΤΑΕ Λασιθίου να μεταφέρουν την 77χρονη σε ασφαλές σημείο για να παραληφθεί από ασθενοφόρο. Στις έρευνες συμμετείχαν κλιμάκια των πυροσβεστικών υπηρεσιών του Αγίου Νικολάου, της 3ης ΕΜΑΚ, της Ομάδας Διάσωσης αλλά και του ΤΑΕ Λασιθίου.

Πηγή: neakriti.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε