Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Κρήτη: Αυτή είναι η νέα Porsche Cayenne – Επίσημη παρουσίαση στον Άγιο Νικόλαο [pics]

Κρήτη: Αυτή είναι η νέα Porsche Cayenne – Επίσημη παρουσίαση στον Άγιο Νικόλαο [pics]

H νέα Porsche Cayenne αιχμαλωτίζει τα βλέμματα μικρών και μεγάλων. Η νέα έκδοση του αυτοκινήτου είναι γεγονός και βρίσκεται στην Κρήτη…

Πρώτη παρουσίαση της νέας Porsche Cayenne στην Ελλάδα και το πολυτελές ξενοδοχείο Daios Cove, στον Άγιο Νικόλαο γέμισε Porsche! Ήδη το αυτοκίνητο που έγινε συνώνυμο της πολυτέλειας και της ταχύτητας, του οποίου η τιμή κυμαίνεται σε…αστρονομικά ποσά, δεσπόζει ως στολίδι στον εξωτερικό χώρο του θέρετρου.

Στο χώρο του πάρκινγκ ωστόσο βρίσκονται ακόμα περίπου… 20 οχήματα! Η παρουσίαση θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές του Νοεμβρίου.

Στο μεταξύ, από την περασμένη Δευτέρα άρχισαν να καταφθάνουν στην Κρήτη οι πτήσεις τσάρτερ από το Μόναχο με τους δημοσιογράφους για την παρουσίαση του νέου μοντέλου της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η νέα Porsche Cayenne

H Porsche είναι γερμανική εταιρεία κατασκευής σπορ και πολυτελών επιβατικών αυτοκινήτων. Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στο προάστιο Τσούφενχαουζεν της Στουτγκάρδης. Ιδρυτής της ήταν ο Φέρντιναντ Πόρσε.

Όπως διαβάζουμε στο Βικιπαιδεία ο Φέρντιναντ Πόρσε ίδρυσε την εταιρεία με την επωνυμία «Dr. Ing. Hc F. Porsche GmbH» το 1931, με κεντρικά γραφεία στην Kronenstrasse 24, στο κέντρο της Στουτγάρδης.

Αρχικά, η εταιρεία προσέφερε έργο ανάπτυξης της αυτοκινητοβιομηχανίας και συμβουλευτικές υπηρεσίες, αλλά δεν είχε κατασκευάσει κανένα αυτοκίνητα υπό την επωνυμία της. Μία από τις πρώτες αποστολές που ανέλαβε η νέα εταιρεία ήταν από τον Αδόλφο Χίτλερ, με σκοπό να σχεδιάσει ένα αυτοκίνητο για το λαό, το οποίο κατά συνέπεια έγινε γνωστό ως «Volkswagen» (αυτοκίνητο του λαού).

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τo Volkswagen Type 1, κοινώς Σκαραβαίος, ένα από τα πιο επιτυχημένα σχέδια αυτοκινήτων όλων των εποχών.

Πηγή: cretalive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις