Σάββατο, 25 Μαΐ
20oC Αθήνα

Κρήτη: Αυτό είναι το χωριό που έχει 100% πληρότητα και τον χειμώνα – Η ιδιαιτερότητα που το κάνει ξεχωριστό

Κρήτη: Αυτό είναι το χωριό που έχει 100% πληρότητα και τον χειμώνα – Η ιδιαιτερότητα που το κάνει ξεχωριστό

Βρίσκεται στην Κρήτη και είναι ένα χωριό παραθαλάσσιο. Εκατοντάδες άτομα από την Ελλάδα και την Ευρώπη, σπεύδουν σε αυτό ακόμα και τους χειμώνες. Όσοι ζουν στην Ιεράπετρα γνωρίζουν το λόγο…

Μα καλά 100% πληρότητα σε ένα παραθαλάσσιο χωριό στην Κρήτη για ολόκληρο τον χειμώνα. Πως γίνεται αυτό; Κι όμως στον Μύρτο στην Ιεράπετρα στην πανέμορφη Κρήτη σε λίγο θα αρχίσουν να βάζουν κρεβάτια ακόμα και στα θερμοκήπια που κατακλύζουν την περιοχή, όπως λένε χαριτολογώντας οι κάτοικοι του χωριού.

Ο λόγος; Μα φυσικά το εκπληκτικό του κλίμα μιας και ο Μύρτος είναι το πιο ζεστό μέρος της Ευρώπης, με περίπου 320 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο. Χιλιάδες είναι τα τηλεφωνήματα που δέχονται οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων καθημερινά από Ευρωπαίους που θέλουν να ξεχειμωνιάσουν στον Μύρτο και αφορούν είτε Ευρωπαίους συνταξιούχους είτε κυρίως νέους ανθρώπους που εργάζονται απομακρυσμένα μέσω τηλεργασίας.

Στον Μύρτο δεν θα χρειαστεί σχεδόν ποτέ κατά την διάρκεια του χειμώνα να αναζητήσετε μέσο για την θέρμανση και η ντουλάπα σας θα έχει διαρκώς ανοιξιάτικο ύφος και στυλ μιας και τις περισσότερες ημέρες του χρόνου θα κυκλοφορείτε με κοντομάνικα και αντε το πολύ καμιά ζακετούλα για το βράδυ.

Ο Μύρτος είναι και ένα από τα πιο απάνεμα μέρη της Κρήτης λόγο της θέσης του. Όταν φυσάει παντού εκεί είναι απάνεμα. Επίσης εκτός από φιλόξενο είναι καθαρό και περιποιημένο. Εκτός από την παραλία φημίζεται για τις αθλητικές δραστηριότητες όπου διοργανώνονται εκεί, στον Μύρτο υπάρχει και ένα δίκτυο σηματοδοτημένων μονοπατιών. Δείτε τις εικόνες της ομάδας Up Stories που ανέβηκαν στο διαδίκτυο…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις