Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κρήτη: Διασωληνωμένος ο 44χρονος που ήπιε μισό μπουκάλι καυστικό υγρό – Τι έδειξαν οι εξετάσεις του

Κρήτη: Διασωληνωμένος ο 44χρονος που ήπιε μισό μπουκάλι καυστικό υγρό – Τι έδειξαν οι εξετάσεις του

Το καυστικό υγρό που ήπιε συνεχίζει να απειλεί τη ζωή του. Οι γιατροί σε νοσοκομείο στην Κρήτη, παρακολουθούν την πορεία του 44χρονου, που συνεχίζει να χαροπαλεύει…

Συνεχίζεται η μάχη του 44χρονου που ήπε καυστικό υγρό σε νοσοκομείο στην Κρήτη. Οι γιατροί χαρακτηρίζουν την κατάσταση της υγείας του, σταθερά κρίσιμη. Ο κίνδυνος δεν έχει ξεπεραστεί και ο ασθενής παραμένει διασωληνωμένος. Ο τραυματίας έχει πλέον επαφή με το περιβάλλον και στο πλευρό του, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή, στενοί συγγενείς και φίλοι. Όλοι τους προσεύχονται για ένα θαύμα.

Επί 13 και πλέον ημέρες νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου ο 44χρονος ο οποίος στις 15/11 κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα άκουα φόρτε. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεράποντες γιατροί και νοσηλευτές δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή ωστόσο ο 44χρονος έχει υποστεί σοβαρές αλλοιώσεις που του προκάλεσε η κατάποση του καυστικού υγρού.

Το μοναδικό ελπιδοφόρο νέο της υπόθεσης είναι ότι τα τελευταία 24ώρα ο 44χρονος έχει επανακτήσει την επαφή με το περιβάλλον ενώ μάλιστα εξετάστηκε και από τον ψυχίατρο του νοσοκομείου. Την ίδια ώρα ωστόσο, ο λάρυγγας, ο οισοφάγος αλλά και άλλα ζωτικά όργανα έχουν υποστεί σοβαρές αλλοιώσεις με τη ζωή του άνδρα να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και να κρέμεται διαρκώς από μία κλωστή.

Παράλληλα υπενθυμίζεται ότι, στις 16/11, μόλις οι γιατροί στο Βενιζέλειο νοσοκομείο διέγνωσαν από την αξονική τομογραφία διάτρηση στομάχου υπεβλήθη άμεσα σε λεπτή χειρουργική επέμβαση και πλέον φέρει τραχειοτομή.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, ο ίδιος ισχυρίστηκε στους γιατρούς ότι κατανάλωσε δύο μπουκάλια καυστικού υγρού. Ωστόσο οι θεράποντες γιατροί από τα αποτελέσματα των αξονικών εξετάσεων κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρέπει να ήπιε περίπου μισό μπουκάλι καυστικού υγρού.

Σύμφωνα με έγκυρες ιατρικές πηγές «εάν είχε καταναλώσει δύο μπουκάλια η κατάσταση της υγείας του θα ήταν κρίσιμη από την πρώτη στιγμή ενώ στην περίπτωση του το υγρό έδρασε μετά από τουλάχιστον 12 ώρες έπειτα από την πρώτη αξονική τομογραφία οπότε και υπέστη διάτρηση στομάχου».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις