Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Κρήτη: Δύο τουρίστριες τραυματίστηκαν στο Φαράγγι της Σαμαριάς – Έγινε αεροδιακομιδή

Κρήτη: Δύο τουρίστριες τραυματίστηκαν στο Φαράγγι της Σαμαριάς – Έγινε αεροδιακομιδή
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Το περιστατικό έγινε νωρίτερα το μεσημέρι και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δυο τουρίστριες που διέσχιζαν τον Εθνικό Δρυμό, στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το kriti360 κρίθηκε σκόπιμο να γίνει αεροδιακομιδή και δόθηκε εντολή να σηκωθεί το Super Puma.

Όπως περιέγραψε o υπεύθυνος για την λειτουργία του Εθνικού Δρυμού της Σαμαριάς, Αντώνης Μπαρνιάς: «Στο φαράγγι σήμερα είχαμε ανέμους, όντως υπήρξαν δύο τραυματισμοί – δυο γυναίκες τουρίστριες – η μια χτύπησε στο πόδι και η άλλη στα πλευρά. Κρίθηκε σκόπιμο να γίνει αερομεταφορά και αμέσως δόθηκε η εντολή για να ξεκινήσει η επιχείρηση».

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Κρήτης, από την Τετάρτη είχε κάνει γνωστό, ότι στο νησί θα έπνεαν πολύ δυνατοί άνεμοι – ο βαθμός επικινδυνότητας θα ήταν στο 4 – και για το λόγο αυτό σε όλη την Κρήτη, θα βρισκόταν σε επιφυλακή το σύνολο του κρατικού μηχανισμού.

Στις περιπτώσεις αυτές, υπενθυμίζεται ότι με εντολή του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη, και με δεδομένο ότι ο βαθμός επικινδυνότητας από την Πολιτική Προστασία βρίσκεται επίσημα στο “4”,  το Φαράγγι, για λόγους ασφάλειας των επισκεπτών του, δύναται να κλείσει.

«Σε κάθε περίπτωση, εμείς λειτουργούμε σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα μετά από εντολή του Αντιπεριφερειάρχη. Στην προκειμένη, σήμερα, δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση, για κλείσιμο του Εθνικού Δρυμού της Σαμαριάς, άρα το φαράγγι λειτούργησε κανονικά» διευκρίνισε ο κ. Μπαρνιάς

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις