Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Κρήτη: Επιχειρηματίας έπεσε θύμα χάκερ – Ζητούν λύτρα για να επιστρέψουν τα αρχεία

Κρήτη: Επιχειρηματίας έπεσε θύμα χάκερ – Ζητούν λύτρα για να επιστρέψουν τα αρχεία

Θύμα επίθεσης χάκερ έπεσε επιχειρηματίας στην Κρήτη με την υπόθεση να απασχολεί από το πρωί της Πέμπτης (31.03.2022) τις διωκτικές αρχές του Ηρακλείου, αλλά και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Cretalive, ο ιδιαίτερα γνωστός και πετυχημένος επιχειρηματίας στον κλάδο του, με αρκετούς επαγγελματικούς χώρους αλλά και ενεργή παρουσία στο ηλεκτρονικό εμπόριο, επιχείρησε σήμερα το πρωί, ξεκινώντας τη δραστηριότητα της ημέρας, να ανοίξει τα υπολογιστικά του συστήματα, όταν έκπληκτος διαπίστωσε πως τίποτε δεν μπορούσε να λειτουργήσει.

Σαστισμένος στην αρχή για το τι θα μπορούσε να είχε συμβεί, ενημέρωσε το τεχνικό τμήμα το οποίο τον εξυπηρετεί, όποτε και άρχισε σιγά σιγά να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης. Όπως διαπιστώθηκε άγνωστοι είχαν εισέλθει στο πληροφορικό σύστημα του επιχειρηματία, είχαν αποσπάσει τα πάντα από τις δραστηριότητες του, τις συναλλαγές, τα τιμολόγια και το πελατολόγιο του και ουσιαστικά είχαν αδειάσει όλα τα αρχεία του, κάνοντας την γνωστή εταιρεία, ουσιαστικά όμηρο ιδιότυπων και σύγχρονων απαγωγέων!

Μάλιστα λίγα λεπτά αργότερα ήλθε και κυριολεκτικά η επιβεβαίωση περί απαγωγέων, καθώς με mail που έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του επιχειρηματία, του γίνονταν γνωστό πως τα αρχεία είχαν « αλλάξει χέρια» βρίσκονταν υπό την κατοχή αγνώστων που είχαν οργανώσει και εκτελέσει αυτή την κυβερνοεπίθεση και για μα ανακτήσει ο επιχειρηματίας το πληροφορικό υλικό που αποτελεί το Α και το Ω της εταιρείας του θα έπρεπε να πληρώσει λύτρα – άγνωστο ακόμα πόσα!

Η απίστευτη αυτή επίθεση σόκαρε τον επιχειρηματία που αφού προσπάθησε να συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί αναζήτησε μέσω της Ασφάλειας αλλά και της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να βρει άκρη- κάτι όχι ιδιαίτερα εύκολο – και να μπορέσει κατ’ ουσία να πάρει την επιχείρηση του, πίσω στα δικά του χέρια !

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις