Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης 220 προσφύγων και μεταναστών – Ψαράς είδε το ακυβέρνητο σκάφος τους

Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης 220 προσφύγων και μεταναστών – Ψαράς είδε το ακυβέρνητο σκάφος τους

Νότια στην Κρήτη, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού για τη διάσωση 220 ανθρώπων που έζησαν στιγμές αγωνίας μεσοπέλαγα. Τα πρώτα στοιχεία του λιμενικού…

Οι μετανάστες είχαν ξεκινήσει από τα τουρκικά παραλία και βρέθηκαν νότια από την Κρήτη. Ένας ψαράς, κοντά στην Κάρπαθο ήταν ο πρώτος που είδε το ακυβέρνητο σκάφος τους και δεν έμεινε απαθής. Πλησίασε και κατάφερε να βοηθήσει τους ανθρώπους που έτρεμαν από τον φόβο τους. Ειδοποίησε το Λιμενικό και η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Πιο αναλυτικά, μεγάλη επιχείρηση διάσωσης προσφύγων και μεταναστών, στα νότια στην Κρήτη, βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του λιμενικού Σώματος Νικόλαο Κοκκαλά.

Όπως ο ίδιος τόνισε, πρόκειται για 220 ανθρώπους που εντοπίστηκαν σε αλιευτικό σκάφος νότια της Καρπάθου και διασώθηκαν. «Μόλις έγινε αντιληπτό από το Κέντρο Συντονισμού δεσμεύτηκαν εμπορικά παραπλέοντα πλοία. Μέχρι το μεσημέρι θα έχουν φτάσει στην Κω που υπάρχουν οι υποδομές. Είναι ασύλληπτο το ότι πάνω σε ένα τύπο πλοίου που δεν μπαίνουν πάνω από 15 άτομα είχαν στοιβαχθεί 220 ψυχές» είπε στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, αυτή την ώρα μεταφέρονται με φορτηγό πλοίο στην Κω. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις