Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Κρήτη: Εστίες διασποράς του κορονοϊού τα μνημόσυνα – Ασπασμοί χωρίς μάσκα

Κρήτη: Εστίες διασποράς του κορονοϊού τα μνημόσυνα – Ασπασμοί χωρίς μάσκα

Εστίες διασποράς του κορονοϊού αποτελούν τα μνημόσυνα στην Κρήτη, καθώς δεν τηρούνται τα μέτρα.

Πάρα το «κόκκινο» σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα του Ηρακλείου από τις 6 το πρωί του Σαββάτου και παρά τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα που έφεραν το… «κοκκίνισμα» σε όλο το νομό, ο αριθμός των ατόμων που προσέρχεται στις κηδείες, σε πολλές περιπτώσεις, δε συνάδει με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία έχει περιέλθει και πάλι ο Νομός Ηρακλείου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του cretapost, οι εικόνες  στα μνημόσυνα, ιδιαίτερα στην ενδοχώρα της Κρήτης, δημιουργούν έντονο προβληματισμό στους ειδικούς.

Εκεί, σε πολλές περιπτώσεις δε τηρείται- τουλάχιστον όχι καθολικά-  το μέτρο της μάσκας, ενώ δε λείπουν οι ασπασμοί στους συγγενείς των θανόντων με ότι αυτό συνεπάγεται για τη διασπορά του ιού.

Παράλληλα στα περισσότερα μνημόσυνα δε τηρείται το μέτρο των επιτρεπόμενων ατόμων, μέσα στην εκκλησία.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα όσα ανέφερε κατά τη χθεσινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς «στο επίπεδο κόκκινο εντάσσεται από σήμερα στις 6 το πρωί έως τη Δευτέρα 6 Μαρτίου ολόκληρη η περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου».

Μάλιστα, όπως τόνισε τόσο στο δήμο Ηρακλείου όσο και στους υπόλοιπους δήμους της περιφερειακής ενότητας παρατηρείται μεγάλη διασπορά του ιού.

«Παράλληλα, έχουν ανιχνευθεί αρκετά μεταλλαγμένα στοιχεία του κορωνοϊού», επεσήμανε σχετικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο «κόκκινο» παραμένει και το Ρέθυμνο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις