Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Κρήτη: Έτσι επιστρέφουν στην Αθήνα οι εγκλωβισμένοι μαθητές – Εικόνες από τα αεροδρόμια [pics]

ΦΩΤΟ από ekriti.gr
ΦΩΤΟ από ekriti.gr

Η λύση βρέθηκε και στα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων σχηματίζονται ουρές μαθητών. Μέχρι το βράδυ οι πτήσεις για Αθήνα…

Με έκτακτες πτήσεις αναχωρούν από τις 10:00, οι μαθητές που εγκλωβίστηκαν, λόγω της παρατεταμένης απεργίας, της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Τα παιδιά άρχισαν από το πρωί να μαζεύονται στα αεροδρόμια του Ηρακλείου και των Χανίων. O συντονισμός της μεταφοράς γίνεται από το Λιμεναρχείο Ηρακλείου σε συνεννόηση με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και η μεταφορά των παιδιών, γίνεται δωρεάν. Πραγματοποιούνται έξτρα πτήσεις από Aegean, Astra και Sky Express, με την όλη επιχείρηση να αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ.

Η εταιρεία Aegean θα δρομολογήσει για τις ανάγκες της μεταφοράς αεροσκάφη Α321 και θα μετακινήσει περί τα 1000 άτομα. Οι δύο πρώτες πτήσεις της εταιρείας ξεκινούν στις 12 το μεσημέρι με δύο αεροσκάφη συνολικής επιβατικής χωρητικότητας 400 ατόμων από το αεροδρόμιο των Χανίων για Αθήνα, και θα συνεχιστούν.

Η εταιρεία ASTRA θα μετακινήσει περί τα 450 άτομα με αεροσκάφη της τύπου Α 112, καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι να μετακινηθούν οι μαθητές. Επίσης, η εταιρεία SKY EXPRESS θα δρομολογήσει αεροσκάφη ATR 400 και θα μετακινήσει περί τα 150 άτομα. Η πρώτη πτήση της εταιρίας έγινε στις 10 το πρωί από το Ηράκλειο προς Αθήνα και θα ακολουθήσουν άλλες 4 πτήσεις τις εξής ώρες: 13:00 μ.μ.14:10 μ.μ.16:00 μ.μ.21:20 μ.μ.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, ειδοποιήθηκε ο Γενικός Περιφερειακός Διοικητής του Λιμενικού Σώματος στην Κρήτη και Λιμενάρχης Ηρακλείου, Δημήτρης Σαϊτάκης, να συντονίσει την επαναπροώθηση όσων παιδιών εγκλωβίστηκαν στην Κρήτη από την απεργία της ΠΝΟ. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σαϊτάκης έχουν εξασφαλισθεί δωρεάν πτήσεις από την Aegean, την Astra και την Sky Express και από το Ηράκλειο και τα Χανιά.

«Το δύσκολο ήταν να εντοπισθούν πόσα παιδιά είναι και που διαμένουν» τονίζει ο κ. Σαϊτάκης και προσθέτει: «Ήδη, έπειτα από μια ολονύχτια προσπάθεια καταφέραμε και εντοπίσαμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό παιδιών κυρίως στα Χανιά περίπου 1.500 άτομα και στο Ηράκλειο μέχρι στιγμής περίπου 150 μαθητές και τώρα βρίσκονται στο στάδιο της συνεννόησης μεταξύ εκπροσώπων των εταιρειών και των συνοδών καθηγητών τους».

Την ίδια ώρα, οι παραγωγοί πρώιμων κηπευτικών της Κρήτης βρίσκονται σε απόγνωση λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των ναυτεργατών, καθώς βλέπουν χιλιάδες τόνους αγροτικών προϊόντων να μην μπορούν να προωθηθούν στις αγορές και να σαπίζουν. Είναι χαρακτηριστικό πως στο Τυμπάκι της Μεσαράς και στην Ιεράπετρα Λασιθίου είναι εγκλωβισμένοι χιλιάδες τόνοι κηπευτικών. Οι αγρότες ζητούν άμεσα λύση στο πρόβλημα τους ζητώντας να δρομολογηθεί πλοίο ασφαλείας, προκειμένου να μην χαθεί η παράγωγη τους.

Πηγή Φωτό: ekriti.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε