Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κρήτη: “Έβρεξε” πρόστιμα στην πρεμιέρα του lockdown! Η λίστα των παραβάσεων που διαπίστωσαν οι αστυνομικοί

Κρήτη: “Έβρεξε” πρόστιμα στην πρεμιέρα του lockdown! Η λίστα των παραβάσεων που διαπίστωσαν οι αστυνομικοί

Σαρωτικούς ελέγχους από το πρωί του Σάββατου, στην έναρξη του νέου lockdown στη χώρα είχε προαναγγείλει ο Νίκος Χαρσαλιάς, και αυτό έγινε. Ειδικά στην Κρήτη, τα συνεργεία της ΕΛ.ΑΣ δεν “προλάβαιναν” να ελέγχουν και να επιβάλλουν πρόστιμα, τόσο για άσκοπες μετακινήσεις, όσο και για μη χρήση μάσκας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιβλήθηκαν συνολικά 100 πρόστιμα και για τις δύο περιπτώσεις, με τη μη χρήση μάσκας να έχει την “τιμητική” της. Αναλυτικά σε επίπεδο Κρήτης επιβλήθηκα 61 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας, από τα οποία τα 30 στο Ηράκλειο, τα 13 στο Λασίθι, 10 στο Ρέθυμνο, 7 στα Χανιά και ένα επί του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης. 

Σύμφωνα με το cretalive.gr, πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση έλαβαν 39 άτομα, από τα οποία τα 25 στο Ηράκλειο, τα 7 στον ΒΟΑΚ, 3 σε Χανιά και άλλα τόσα στο Λασίθι και ένας στο Ρέθυμνο. 

Υπενθυμίζεται ότι πλέον έχουμε  με διπλασιασμό των διοικητικών προστίμων, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. Αυτό σημαίνει ότι από τα 150 ευρώ το πρόστιμο για τους παραβάτες του απαγορευτικού φτάνει πλέον τα 300.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις