Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Κρήτη: Η Φωτεινή Δάρρα μαγνήτισε τα βλέμματα στον Ψηλορείτη – Οι εικόνες από τα γυρίσματα [pics, vid]

Κρήτη: Η Φωτεινή Δάρρα μαγνήτισε τα βλέμματα στον Ψηλορείτη – Οι εικόνες από τα γυρίσματα [pics, vid]

Η Φωτεινή Δάρρα κατηφόρισε στην Κρήτη και ανέβηκε στον Ψηλορείτη. Υπεύθυνος γι’αυτό ένας Κρητικός φούρναρης…

Η Φωτεινή Δάρρα βρέθηκε στον Ψηλορείτη και υπεύθυνος γι’αυτό είναι ένας Κρητικός φούρναρης. Ο Νίκος Μαυράκης από τα Ζωνιανά Μυλοποτάμου που είναι ο δημιουργός του νέου τραγουδιού, της γνωστής ερμηνεύτριας.

Ο Νίκος Μαυράκης, γνωστός για τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες και την στιχουργική του γραφή, πριν από αρκετούς μήνες έγραψε ένα τραγούδι εμπνευσμένο από τα Ζωνιανά και  αφορά σε μια μάνα που χάνει τα παιδιά της. Τίτλος του τραγουδιού η “Φωλιά”. «Πρόκειται για ένα τραγούδι με πόνο και ελπίδα μαζί. Έχει στίχο τοποθετημένο στο ύφος της Κρήτης, στους ρυθμούς της κρητικής λύρας και με ένα video clip γυρισμένο στον περήφανο Ψηλορείτη είπε η Φωτεινή Δάρρα.

Ο Νίκος Μαυράκης βρήκε την Ελληνίδα ερμηνεύτρια μέσα από το internet. Έμαθε τα στοιχεία της και ήρθε σε επαφή μαζί της μέσω μηνύματος, μια επαφή που ταλαιπώρησε στην αρχή τον συνθέτη και δημιουργό, αφού η Φωτεινή Δάρρα, αρνιόταν πεισματικά να τραγουδήσει ένα κομμάτι που ήταν έξω από το δικό της ρεπερτόριο.

«Θεωρούσα το τραγούδι πολύ Κρητικό, στην αρχή μόνο η αδελφή μου μίλαγε με τον Νίκο, όμως το πείσμα του και η επιμονή του με έφεραν στα Ζωνιανά» λέει η Δάρρα.

Η Φωτεινή Δάρρα στον Ψηλορείτη

«Ο Νίκος είναι δοσμένος σε αυτό που κάνει, βάζει την ψυχή του και αυτό είναι που μέτρησε στην συνεργασία μας.  Μετά τις αντιρρήσεις μου, ήρθα στη φιλόξενη Κρήτη. Ένα μέρος που με κάνει να νιώθω υπέροχα» επισημαίνει η ερμηνεύτρια. Η ίδια τονίζει για το γύρισμα στα Ζωνιανά: Όλοι μαζί αποφασίσαμε να γίνει το γύρισμα στο τόπο γέννησης του τραγουδιού και αυτό κάναμε.

Γυρίσαμε το κλιπ στα Ζωνιανά τόπος καταγωγής του Νίκου και περάσαμε πανέμορφα, ρίξαμε  μέχρι και χορό, αναφέρει. Κλείνοντας την συνέντευξη  της, η Φωτεινή Δάρρα υποσχέθηκε ότι πολύ σύντομα θα βρίσκεται και πάλι  στο νησί  για την προώθηση του τραγουδιού, που ελπίζει να αγαπήσει ο κόσμος όπως το αγάπησε και αυτή…

Πηγή: ekriti.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις