Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κρήτη: Η ανώνυμη επιστολή με τα ξόρκια και η πλαστή διαθήκη με τα ακίνητα φιλέτα – Η αλήθεια στο φως

Κρήτη: Η ανώνυμη επιστολή με τα ξόρκια και η πλαστή διαθήκη με τα ακίνητα φιλέτα – Η αλήθεια στο φως

Οι γρίφοι στην Κρήτη απαντήθηκαν και η αλήθεια ξεσκεπάστηκε. Μια επιστήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να φτάσουν στην άκρη του νήματος…

Ποιο ήταν το στοιχείο εκείνο, το οποίο οδήγησε στην αποκάλυψη της ταυτότητας του συντάκτη ανώνυμης επιστολής στο Ηράκλειο που περιείχε ξόρκια και μαύρη μαγεία, τρομοκρατώντας την παραλήπτρια; Ποιο ήταν το μοιραίο λάθος πλαστογράφου σε «χρυσή διαθήκη» πολλών εκατομμυρίων με ακίνητα φιλέτα; Γιατί στην Κρήτη οι πλαστές διαθήκες  έχουν μετατραπεί σε πανδημία;

Η συζήτηση με το δικηγόρο και δικαστικό γραφολόγο Δρ Μιχάλη Περτσινάκη είναι συναρπαστική αφού μας «μυεί» στον κόσμο αυτής της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας εγκληματολογικής επιστήμης, με την ευκαιρία κυκλοφορίας του βιβλίου του «Εισαγωγή στη Δικαστική Γραφολογία», από τον εκδοτικό οίκο Α. Σάκκουλα.

Όπως λέει στο cretalive.gr, ο ατομικός γραφικός χαρακτήρας είναι τόσο ξεχωριστός όσο το δακτυλικό αποτύπωμα ή η ίριδα του ματιού. Και αν νομίζετε ότι οι δικαστικοί γραφολόγοι κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι στην εποχή της ψηφιακής υπογραφής, γελιέστε!

Υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό αφού η ψηφιακή υπογραφή δεν είναι τόσο άψυχη, όσο ίσως νομίζουν οι περισσότεροι. Η χρήση του στυλογράφου στο τάμπλετ στην πραγματικότητα συλλέγει τα βιομετρικά χαρακτηριστικά της υπογραφικής κίνησης και δυναμικής.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις