Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Κρήτη: Η απάντηση της αστυνομίας για τον θάνατο πατέρα σε έλεγχο στα Χανιά – «Δεν υπήρξε βία»

Κρήτη: Η απάντηση της αστυνομίας για τον θάνατο πατέρα σε έλεγχο στα Χανιά – «Δεν υπήρξε βία»

Η αστυνομία στην Κρήτη πήρε θέση μετά τις καταγγελίες που έκανε ο γιος του άτυχου άντρα στα Χανιά. Υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή, πως ο πατέρας του δολοφονήθηκε…

H υπόθεση στα Χανιά πήρε έκταση με τις καταγγελίες που έκανε ο γιος του 58χρονου να προκαλούν αντιδράσεις στην Κρήτη και όχι μόνο. Ο γιος ανέφερε πως ο πατέρας του υπέκυψε από τα χτυπήματα αστυνομικών σε έλεγχο που του έκαναν. Μετά από μέρες σιωπής, η αστυνομία τοποθετείται και αναφέρει πως ο άτυχος άντρας πέθανε από παθολογικά αίτια. Υπογραμμίζεται ότι δεν υπήρξε αστυνομική βία και ότι οι άντρες του Σώματος, προσπάθησαν να τον επαναφέρουν χωρίς αποτέλεσμα.

Ένα μήνα μετά τον θάνατο του 58χρονου πατέρα κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου σε περιοχή του Αποκόρωνα στην Κρήτη και ενώ οι κινητοποιήσεις στις οποίες καταγγέλλεται αστυνομική βία συνεχίζονται, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων έδωσε διευκρινίσεις σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει το κύρος και την αξιοπιστία του Σώματος.

Σύμφωνα με τη θέση του συνδικαλιστικού οργάνου των αστυνομικών, το απόγευμα της 1ης Σεπτεμβρίου μέλη της Ένωσης που πραγματοποιούσαν ελέγχους συνέλαβαν τον 58χρονο για συγκεκριμένη παράβαση. «Οι συνάδελφοι πραγματοποίησαν όλες τις απαραίτητες και νόμιμες υπηρεσιακές-δικονομικές ενέργειες και κατά τη διάρκεια αυτών ο ανωτέρω έχασε τις αισθήσεις του και κατέρρευσε, όπως προέκυψε από τον επιγενόμενο ιατρικό του έλεγχο, λόγω προϋπάρχοντος προβλήματος υγείας.

Οι συνάδελφοί μας παρείχαν άμεσα τις πρώτες βοήθειες, παρουσία πολιτών, ενώ ταυτόχρονα κάλεσαν ασθενοφόρο και μερίμνησαν για την άμεση μεταφορά του στο Κέντρο Υγείας Αποκορώνου, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του», τονίζεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Η Ένωση καταδικάζει τις καταγγελίες που δημοσιεύονται και οι οποίες αναφέρονται σε «δήθεν βίαιη μεταχείρισή του κατά το στάδιο του νομότυπου ελέγχου, η οποία επέφερε τον θάνατό του». Οι συνδικαλιστές του Σώματος στα Χανιά μιλούν για διαμόρφωση εσφαλμένης εικόνας στην κοινή γνώμη και για κλίμα δυσπιστίας προς τις αστυνομικές Αρχές, ενώ κάνουν σαφές πως θα προστατεύσουν τα μέλη της Ένωσης τόσο σε ποινικό όσο και σε αστικό επίπεδο.

Λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα, σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης, κάνοντας λόγο για «επιχείρηση διαστρέβλωσης της αλήθειας από συγκεκριμένους κύκλους». Σημείωσε μάλιστα ότι έχει «τυφλή εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη», ενώ έκανε αναφορά σε «αυτόκλητους εισαγγελείς», σημειώνοντας ακόμη ότι, «εκτός από την ιατροδικαστική εξέταση που έχει παραγγελθεί στο πλαίσιο της προανάκρισης, η οικογένεια έχει επίσης ορίσει τεχνικό σύμβουλο, ιατροδικαστή».

Στο μεταξύ, με αφορμή τον θάνατο του Κώστα Μανιουδάκη και τις καταγγελίες που ακολούθησαν, εξακολουθούν να εκδηλώνονται αντιδράσεις. Το περασμένο Σάββατο, ο Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος Πολυτεχνείου Κρήτης πραγματοποίησε συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κύκλος των κινητοποιήσεων άνοιξε αμέσως μετά τη δημόσια τοποθέτηση τού γιου του θανόντος Αναστάση Μανιουδάκη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία μίλησε ευθέως για αστυνομική βία που οδήγησε στον θάνατο.

«Αφού τον σταμάτησαν και έκαναν λόγο για μικροποσότητα χασίς, τον κατέβασαν μέσα σε ένα χωράφι, τον χτύπησαν βαριά και του πέρασαν χειροπέδες, φωνάζοντάς του “πού το βρήκες;”, “ποιος στο έδωσε;”. Μετά τη σύλληψη, δεμένος πισθάγκωνα, τραβώντας τον, κατευθύνθηκαν προς τα σταθμευμένα περιπολικά σε απόσταση περίπου 150 μέτρων. Μη αντέχοντας τα βασανιστήρια που υπέστη, κατέρρευσε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: neakriti.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις