Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Κρήτη: Η εξομολόγηση του μουσικού που έπαθε πνευμονική εμβολή, 7 μέρες μετά το εμβόλιο της Astrazeneca (video)

Κρήτη: Η εξομολόγηση του μουσικού που έπαθε πνευμονική εμβολή, 7 μέρες μετά το εμβόλιο της Astrazeneca (video)

O 59χρονος περιγράφει στιγμές και σκηνές που θα θυμάται για πάντα. Το εμβόλιο της Astrazeneca, τα προβλήματα και οι διαγνώσεις των γιατρών, που όπως λέει στην Τατιάνα Στεφανίδου, του έσωσαν τη ζωή…

Πνευμονική εμβολή παρουσίασε ένας 59χρονος άνδρας στην Κρήτη, επτά ημέρες μετά τον εμβολιασμό του με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορονοϊού. Εισήχθη την Παρασκευή 30 Απριλίου στο νοσοκομείο Χανίων αφού η κατάστασή του κρίθηκε σοβαρή.

Ο 59χρονος μουσικός που έκανε τον εμβολιασμό του στις 22 Απριλίου, μίλησε στην Τατιάνα Στεφανίδου και την εκπομπή T Live στον Alpha: «Αισθανόμουν έντονο πόνο στο χέρι που έκανα το εμβόλιο για τρεις μέρες. Αφου πέρασε αυτός ο πόνος άρχισα να πονάω πολύ στα πλευρά. Νόμιζα ότι θα ήταν κάποια πλευρίτιδα. Δεν υποχωρούσε όμως ο πόνος και πήγα στο νοσοκομείο να δούμε τι γίνεται. Είχα και πρόβλημα στην αναπνοή μου.

Οταν μπήκα στο νοσοκομείο μου έκαναν εξετάσεις, αλλά δεν έβρισκαν τίποτα. Τελικά μου έκαναν αξονική και διαπίστωσαν την πνευμονική εμβολή. Ξέρετε τι σημαίνει πνευμονική εμβολή. Δεν οξυγονώνονται οι πνεύμονες, φράζεται η αρτηρία των πνευμόνων και τελειώνεις. Μόλις το μαθαίνω τρελάθηκα, με έβαλαν αμέσως στην εντατική και μου έδωσαν αντιπηκτικά φάρμακα. Ευτυχώς ήταν ελαφράς μορφής και ίσως έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι αθλούμαι».

Click4more: Πάτρα: Λύθηκε το μυστήριο για τα συμπτώματα παράλυσης 32χρονου μετά το εμβόλιο της Astrazeneca

Οπως ανέφερε δεν έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα, αλλά μόνο μια ελαφρά υπέρταση για χρόνια. «Οι γιατροί μου είπαν να κάνουμε όλες τις εξετάσεις μήπως υπάρχει κάποιο νόσημα που δεν γνωρίζω». Ο 59χρονος δεν ξέρει ακόμα αν το εμβόλιο ευθύνεται για το πρόβλημα που εμφάνισε, καθώς δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα των ελέγχων για θρομβοφιλία. Όμως όλες οι υπόλοιπες εξετάσεις που έκανε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων ήταν καθαρές.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις