Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κρήτη: Η μαρτυρία του 45χρονου που κολύμπησε για ώρες όταν βούλιαξε η βάρκα του

Κρήτη: Η μαρτυρία του 45χρονου που κολύμπησε για ώρες όταν βούλιαξε η βάρκα του

Τη δική του κατάθεση στο Λιμενικό για όσα διαδραματίστηκαν πριν λίγες εβδομάδες στη θαλάσσια περιοχή της μονής Κουδουμά στην Κρήτη, έδωσε ο 45χρονος που κολύμπησε επί ώρες μέχρι να φτάσει στην ακτή και να ζητήσει βοήθεια για τη φίλη του.

Υπενθυμίζεται, πως το ζευγάρι είχε ξεκινήσει με νοικιασμένη βάρκα από την περιοχή του Λέντα στην Κρήτη, όταν λίγο αργότερα ένας δυνατός άνεμος αναποδογύρισε και βούλιαξε τη βάρκα τους. Οι δύο τους βρήκαν καταφύγιο σε σπηλιά, ενώ αμέσως στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό τους από πλοίο ανοικτής θαλάσσης του λιμενικού, πέντε παραπλέοντα σκάφη και ένα ελικόπτερο Super Puma της πολεμικής αεροπορίας.

Την επόμενη μέρα ο 45χρονος αποφάσισε να βρει βοήθεια μόνος του δια θαλάσσης.

Ο 45χρονος κατέθεσε στους Λιμενικούς των Καλών Λιμένων για την περιπέτειά τους. Σύμφωνα με το creta24, η κατάθεση του ήταν ολιγόλεπτη. Περιέγραψε πως ξεκίνησε με την 39χρονη σύντροφό του από το Λέντα για να ψαρέψει. Όπως είπε το δρομολόγιο αυτό με βάρκα το είχε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν.

Τόνισε πως όταν ξεκίνησαν με τη νοικιασμένη βάρκα ο καιρός ήταν αρκετά καλός και τίποτα δεν φανέρωνε τα όσα θα ακολουθούσαν. Πρόθεσή του ήταν να πάει με τη βάρκα από το Λέντα μέχρι το μοναστήρι Κουδουμά.

Σημειώνεται πως λίγες ημέρες νωρίτερα είχε καταθέσει και η 39χρονη, επιβεβαιώνοντας πως οι καιρικές συνθήκες ήταν αρκετά καλές όταν ξεκίνησαν. Τόσο ο 45χρονος όσο και η 39χρονη δήλωσαν κατηγορηματικά πως δεν επιθυμούν τη δίωξη των ανθρώπων που τους νοίκιασαν τη βάρκα.

Πηγή: creta24

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις