Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Κρήτη: Η πενταήμερη εκδρομή πήρε απρόβλεπτη τροπή – Πονοκέφαλος για γονείς και μαθητές [vids]

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Εγκλωβισμένοι στα Χανιά 1.500 μαθητές. Τι αναμένεται να συμβεί με τα παιδιά την ώρα που οι γονείς τους αγωνιούν…

Στα Χανιά έχει εγκλωβιστεί η πλειοψηφία των μαθητών που πραγματοποιούν πενθήμερες εκδρομές, αλλά με τα πλοία δεμένα εξαιτίας της απεργίας δεν μπορούν να επιστρέψουν. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία έχουν εγκλωβιστεί περισσότεροι από 1.500 μαθητές, οι οποίοι είχαν προγραμματίσει να αναχωρήσουν από χθες Κυριακή. Σημειώνεται πως εγκλωβισμένοι παρέμεναν και στο λιμάνι του Πειραιά αρκετοί μαθητές που είχαν προγραμματίσει να κατέβουν στα Χανιά για την πολυήμερη εκδρομή τους αλλά η απεργία της ΠΝΟ τους χάλασε τα σχέδια. Σύμφωνα τον Μιχάλη Μινόπουλο, ιδιοκτήτη πρακτορείου, συμφωνήθηκε η έξτρα χρέωση των παιδιών στα ξενοδοχεία να είναι 30€ με ημιδιατροφή. Τα χρήματα θα καταβληθούν όταν επιστρέψουν τα παιδιά στα σπίτια τους. ”Η απεργία θα τελειώσει στις 6 του μήνα και τα παιδιά θα αρχίσουν να επιστρέφουν. Αν υπάρξουν σχολεία που θελήσουν να παρατείνουν την εκδρομή θα πληρώσουν 30 ευρώ την ημέρα”.

Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο και στους γονείς. “Το παιδί μου χάνει τα φροντιστήρια του. Επιςης δεν ξέρω αν θα του φτάσουν τα λεφτα για να εχει τις επόμενες μέρες. Ανησυχώ πολυ αν συνεχιστεί η απεργια. Το πρακτορείο μας λέει πως δεν έχει κάτι νεότερο να μας πει και ψάχνω να μάθω από το παιδί μου” τονίζει η κυρία Παπαχατζή, μητέρα ενός μαθητή…

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας ζήτησε να εξαιρεθούν οι μαθητές από τις κινητοποιήσεις και να μπουν πλοία για τη μεταφορά τους. Απάντηση δεν υπάρχει ακόμα καθώς δεν έχει αποφασιστεί αν η απεργία θα παραταθεί.

Σε ότι αφορά των αριθμό των μαθητών που ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθούν τα Χανιά, στο πλαίσιο των πολυήμερων εκδρομών τους, μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου θα έφθανε τους 10.000. Η κινητοποίηση των ναυτεργατών, πάντως μεταθέτει αυτές τις αφίξεις εκτός απροόπτου για δύο ημέρες αργότερα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε